Η «Ευρυδίκη» σάρωσε Σύμη, Ναύπλιο και Κέρκυρα – Έντονα φαινόμενα και σήμερα

Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Τίποτα δεν άφησε όρθιο στο πέρασμά της η «Ευρυδίκη», η οποία σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα και σοβαρά προβλήματα απ΄όπου περνάει.

Από το «μένος» της κακοκαιρίας, δεν γλίτωσαν η Σύμη, το Ναύπλιο και η Κέρκυρα, όπου εκδηλώθηκαν και τα εντονότερα φαινόμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν καταστροφές.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται στις δυτικές παράκτιες και νησιωτικές περιοχές και την Ήπειρο.

Το τριήμερο Τετάρτης-Παρασκευής (14-16/11) διαδοχικές διαταραχές οφειλόμενες σε έντονη αστάθεια στην ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, προκύπτει ότι έως την Πέμπτη 15 /11 θα επηρεαστούν κυρίως τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επικεντρώνονται κυρίως στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και το Αιγαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων – Χαλάει ξανά ο καιρός από το απόγευμα

Πανικός στο λιμάνι της Σύμης – Αυτοκίνητα έπεσαν στη θάλασσα από την κακοκαιρία - Φόβοι για εγκλωβισμένους!

ΣΥΜΗ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ- ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Δραματικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι της Σύμης, καθώς τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από ορμητικούς χειμάρρους και κατέληξαν στη θάλασσα.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Λιμενικού, ένα πλοιάριο, καθώς και πέντε βατραχάνθρωποι προκειμένου να διαπιστώσουν αν μέσα στα οχήματα βρίσκονταν εγκλωβισμένοι.

Επίσης όλη τη νύχτα το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης στην ηλεκτροδότηση, ενώ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Paros», δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Σύμης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και συνέχισε το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Ρόδου.

Στο νησί μετέβη ο Νεκτάριος Σαντορινιός

Στη Σύμη μετέβη και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο γιαλό, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νερών και λάσπης.

Δήλωσε επίσης, ότι μηχανήματα του στρατού από τη Ρόδο αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα με το πλοίο της γραμμής στη Σύμη προκειμένου να συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης, μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για εγκλωβισμένους μέσα στα αυτοκίνητα, ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται για κάθε ενδεχόμενο.

Να σημειώσουμε ότι στη Σύμη βρίσκονται σήμερα από νωρίς το πρωί πυροσβεστικές αντλίες και μηχανήματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Για το θέμα της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στο νησί βρίσκεται σε επαφή με τον διοικητή της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Σαντορινιός με σκοπό να μεταφερθεί από τη Ρόδο ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος.

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΣΑΝ ΔΡΟΜΟΥΣ

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, τα προβλήματα ήταν μικρής έκτασης και  «δεν υπήρξαν καταστροφές».

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ARGOLIKESEIDHSEIS

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό που έχει γίνει, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «πλημμύρισε ένα σπίτι στην περιοχή του Αγίου Αδριανού, με αποτέλεσμα να χαλάσει η οικοσκευή».

Επίσης, ανέφερε ότι «λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης "φούσκωσαν" κάποιοι μικροί χείμαρροι και έφεραν φερτά υλικά, με αποτέλεσμα να διακοπεί σε κάποια σημεία η κυκλοφορία των οχημάτων.»

«Εμείς από την πλευρά μας» συνέχισε ο δήμαρχος, «προχωρήσαμε άμεσα σε εργασίες καθαρισμού, ώστε να μην δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα».

 

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολλές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε την Κέρκυρα, η οποία στοίχισε τη ζωή ενός 57χρονου. Ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του, όταν κατά την επιστροφή της οικογένειάς του στο σπίτι ένας χείμαρρος ακινητοποίησε το όχημα. Η σύζυγος και τα παιδιά του πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν, όχι όμως και εκείνος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Ο 57χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Corfu News είχε φτάσει στην Κέρκυρα μόλις το πρωί της Παρασκευής, για ολιγοήμερες διακοπές, από την Αγγλία όπου ζούσε.

ΦΩΤΟ AΠΟ CORFUNEWS

ΠΟΤΑΜΙΑ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στην Ηγουμενίτσα. Η έντονη χαλαζόπτωση κατέστρεψε καλλιέργειες, ενώ η βρχόπτωση μετέτρεψε δρόμους του επαρχιακού δικτύου σε ποτάμια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top