Τι σημαίνει το τατουάζ στο λαιμό του ανθρώπου που ομολόγησε ότι σκότωσε τη Δώρα

«Ήταν επιθετικός» λέει ο συγκάτοικός του

Ο άνθρωπος που ομολόγησε ότι σκότωσε την άτυχη Δώρα, είναι ο Εμμανουήλ ΕΣΣΑΤΖΑΝΙΑΝ-ΣΟΡΟΠΙΔΗΣ, ο οποίος γεννήθηκε στις 3-1-1959 στη Νέα Ιωνία.Στο λαιμό του διακρίνεται ένα τατουάζ. Είναι ιστός αράχνης, ένα αρκετά δημοφιλές τατουάζ στους ανθρώπους που έχουν εκτίσει ποινή φυλάκισης. Συμβολίζει την πολυετή παραμονή πίσω από τα κάγκελα. Λένε πως όσο μεγαλύτερος είναι ο ιστός, τόσο μεγαλύτερη ήταν και η ποινή.

Σε αυτή τη φωτογραφία ο Σοροπίδης δεν έχει «χτυπήσει» ακόμη το τατουάζ. Είναι από τη σύλληψη του το 2011 για κατοχή 37,5 κιλά χασίς.

Σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη οι φωτογραφίες του δόθηκαν στην δημοσιότητα για τη διερεύνηση συμμετοχής του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις σε βάρος και άλλων θυμάτων. Η αστυνομία ζητά από πολίτες να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών σε περίπτωση που έχουν να δώσουν πληροφορίες για τον κατηγορούμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του

«Αυτό που ισχυρίζεται ο πελάτης μου είναι ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο. Πρέπει να γίνει καταληπτό ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άρρωστο άνθρωπο, ένα τοξικοεξαρτημένο, ο οποίος λειτουργούσε υπό την επήρεια στερητικού συνδρόμου, είχε 2 - 3 μέρες να προβεί στη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ουσιαστικά πήγε να κλέψει μια τσάντα και κάποια στιγμή το πράγμα ξέφυγε. Σε εκείνο το στάδιο δεν καταλάβαινε τι έκανε» δήλωσε ο Νικόλας Λουκόπουλος, δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Τι δείχνουν όμως τα «βήματα» του κατηγορούμενου μετά τη δολοφονία της εφοριακού;

«Μια εβδομάδα περίπου μετά το κακό και αφού έβλεπα στις ειδήσεις την έκταση που είχε πάρει το θέμα, γύρισα στο οικόπεδο που είχα πετάξει την τσάντα και τα άλλα πράγματα της κοπέλας και τους έβαλα φωτιά, μέχρι που κάηκαν τελείως» υποστήριξε ο 58χρονος στην κατάθεσή του.

«Δεν τη χτύπησε μία αλλά 14 φορές, ήξερε από πού έπρεπε να φύγει, ποια διαδρομή να επιλέξει, που ήταν χαμηλό σημείο ο μαντρότοιχος στην πίσω πλευρά του νεκροταφείου, πήγε σε συγκεκριμένο σημείο να πουλήσει το κινητό….είχε πλήρη διαύγεια για τα πάντα» τόνισε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του πατέρας της 32χρονης.

«Από τη δικογραφία δεν προκύπτει ο αριθμός των πληγμάτων που δέχτηκε το θύμα. Κατανοώ απολύτως τις ιδιαιτερότητες της υπόθεσης, τον πόνο και την οδύνη. Τη δίκαιη οργή των συγγενών του θύματος απευθύνω όμως έκκληση για αυτοσυγκράτηση. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι γνώριζε την κοπέλα ή την οικογένεια της» δήλωσε ο Νικόλας Λουκόπουλος, δικηγόρος του κατηγορούμενου.

«Να την κατακρεουργήσει και να μην διστάσει αφού της αφαιρεί τη ζωή, να τη ληστέψει, να της αφαιρέσει τα πράγματα. Και αυτός ο άνθρωπος αδίστακτος, να φύγει από εκεί, να ταμπουρωθεί σε ένα σπίτι και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει τη σύλληψη του» λέει η δικηγόρος της μητέρας της Δώρας, Γιάννα Παναγοπούλου.

Λίγο μετά την δολοφονία ο 58χρονος τοξικομανής πήγε να πουλήσει το κινητό της Δώρας. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος από το Πακιστάν δεν το αγόρασε την πρώτη φορά. Ο κατηγορούμενος ξαναπήγε 40 λεπτά αργότερα:

«Ήταν ιδρωμένος, μούσκεμα και φοβήθηκα μήπως έχει κλέψει το κινητό από κάπου. Αγόρασα το κινητό 15 ευρώ και 5 ευρώ τα handsfree» κατέθεσε ο καταστηματάρχης.

Ο καθ΄ ομολογίαν δράστης από τον περασμένο Ιούνιο που αποφυλακίστηκε, έμενε σε ένα διαμέρισμα στο Γαλάτσι μαζί με έναν συνταξιούχο:

«Μένω με ένα άλλο παιδί. Ο …. «πίνει» ψυχοφάρμακα και έχω να τον δω κανά δυο μέρες. Δεν ξέρω που έχει πάει» είπε στην κατάθεσή του ο 58χρονος.

«Εγώ αναγκάστηκα να φύγω απ΄ το σπίτι μου εξ΄ αιτίας του γιατί έβλεπα την επιθετικότητα του. Φορούσε προσωπείο ο άνθρωπος. Καταλάβατε; Ο άνθρωπος αποφυλακίστηκε και με τα λεγόμενα του δεν είχε που να μείνει, κι εγώ επειδή είχα ελεύθερο χώρο στο σπίτι του πρότεινα οικειοθελώς» απάντησε ο συγκάτοικος του κατηγορούμενου.

Από το περασμένο Σάββατο το ισόγειο διαμέρισμα της οδού Τανάγρας εδώ στο Γαλάτσι παραμένει ερμητικά κλειστό. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, ο ενοικιαστής του διαμερίσματος από τότε έχει εξαφανιστεί.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top