Εθελοντής δασοπυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς στην Ηλεία

Νοσηλεύεται στο Θριάσιο

53χρονος τραυματίστηκε σε φωτιά στην Ηλεία

Ένας 53χρονος εθελοντής δασοπυροσβέστης τραυματίστηκε αργά χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς στην περιοχή Νεμούτα της Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας προσπάθησε να βοηθήσει τους πυροσβέστες στο έργο τους, γλίστρησε και έπεσε σε μια χαράδρα, όπου η φωτιά ήταν σε εξέλιξη.

Οι πυροσβέστες άρχισαν να του φωνάζουν και να τον ψάχνουν, όμως εκείνος δεν απαντούσε. Κάτοικοι προσπάθησαν να τον καλέσουν στο κινητό και τελικά όταν αυτός απάντησε τους φώναξε «βοήθεια σώστε με».

Ο 53χρονος όταν έπεσε στη χαράδρα σύρθηκε προς το νερό μιας ρεματιάς που βρίσκεται κοντά, ενημέρωσε την πυροσβεστική πού βρίσκεται ακριβώς και κατόπιν πεζοπόρο τμήμα κατάφερε να τον εντοπίσει με σοβαρά εγκαύματα στα χέρια, τα πόδια, την κοιλιακή χώρα και κατάγματα από την πτώση.

Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Πύργου και από εκεί στο Θριάσιο, όπου νοσηλεύεται στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε στις έξι το απόγευμα σε περιοχή κοντά στον ποταμό Ερύμανθο, μέσα στο πευκοδάσος της Νεμούτας και η πυροσβεστική ερευνά αν προέκυψε από καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών ή πρόκειται για εμπρησμό.

Στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ στη συνέχεια, επειδή οι φλόγες ήταν ανεξέλεγκτες έγιναν εναέριες ρίψεις νερού από καναντέρ και έφτασαν δυνάμεις από την Αρκαδία, την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top