Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης υπέρ της αποφυλάκισης της Ηριάννας

Μια μέρα μετά την απόφαση του Εφετείου

Διαμαρτυρία έξω απο το Υπ. Δικαιοσύνης για την Ηριάννα

Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, φωνάζοντας υπέρ της Ηριάννας.

Να υπενθυμίσουμε, πως χτες Πέμπτη, απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών το αίτημα αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια στο δικαστήριο, και να ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την απόρριψη του αιτήματος της 29χρονης μεταδιδακτορικής φοιτήτριας, καθώς έκρινε ότι «δεν αποδείχθηκε ουδέν θεμελιωτικό γεγονός που να δικαιολογεί την αιτούμενη αναστολή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή - Επεισόδια στο δικαστήριο

Υπενθυμίζουμε ότι το 2013, τα εγκληματολογικά εργαστήρια ταυτοποίησαν μερικό γενετικό αποτύπωμα της Ηριάννας σε γεμιστήρα όπλου, που είχε εντοπιστεί πριν 2 χρόνια στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου.  

Ο εισαγγελέας, είπε ότι «το ζήτημα της ανεπανόρθωτης βλάβης δεν απεδείχθη». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένταση στο εφετείο μετά το «όχι» στην αποφυλάκιση της Ηριάννα

«Η δυνατότητα παράτασης της διδακτορικής διατριβής είναι υπέρβαση δυσχέρειας αλλά όχι υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη βλάβη, εφόσον μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία παράταση στο μέλλον» τόνισε.

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της 29χρονης ότι είναι αθώα, είπε ότι το τεκμήριο της αθωότητας δεν ευσταθεί «αφού αυτό κάμπτεται όταν εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοντονής και ΣΥΡΙΖΑ κατά δικαστών για την απόρριψη αποφυλάκισης της Ηριάννα

Απορριπτική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα και για τον Περικλή, τον 33χρονο πτυχιούχο της Γεωπονικής, που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών χωρίς αναστολή, για την ίδια υπόθεση με την Ηριάννα. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι «υπάρχει το γενικότερο αίσθημα της θλίψεως για νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το φάσμα του νόμου αίφνης μετά της εκδόσεως της πρωτόδικης απόφασης» προσθέτοντας ότι «πρόκειται για μία εμπλοκή τους η οποία εμφανίζει έντονη αντικοινωνικότητα. Το γεγονός αυτό, δεν μπορεί να παραληφθεί. Να απορριφθεί ως αβάσιμη στην ουσία η αίτηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πορεία διαμαρτυρίας για την Ηριάννα και τον Περικλή στο Σύνταγμα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top