H πετρελαιοκηλίδα «μαύρισε» το ενδιαφέρον για αγορές ή ενοικιάσεις ακινήτων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Δε'ιτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μεγάλο πλήγμα υπέστη η Αθηναική Ριβιέρα από τη ρύπανση που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα. Οι ξένοι που ενδιαφέρονταν για αγορά ή ενοικίαση ακινήτου με θέα τη θάλασσα, έχουν... παγώσει κάθε διαδικασία.

Πριν από 5 εβδομάδες, το ακίνητο στο Παλαιό Φάληρο που θα δείτε στο παραπάνω βίντεο  με θέα τη θάλασσα, θα.... ακριβοπλήρωναν για να το αποκτήσουν. Σήμερα όμως, μετά τη ρύπανση, η ζήτηση μειώθηκε αισθητά.

«Αυτή τη στιγμή, μιλάμε για πτώση της τάξης του 25-30%!!! Γιατί; Γιατί στο εξωτερικό έγινε viral η φωτογραφία της γυναίκας με την πίσσα και δεν ξέρουν οι ξένοι ενδιαφερόμενοι σε ποιο βαθμό έχει προχωρήσει η ρύπανση», ανέφερε στην κάμερα του Star, ο μεσίτης Θέμης Μπάκας.

Για να καταλάβετε, ένα ακίνητο των 200 τ.μ. στα Νότια Προάστια, πριν από τη ρύπανση κόστιζε 2.500 ευρώ/μήνα για ενοικίαση. Μέσα σε ένα μόλις μήνα, η τιμή του μειώθηκε κατά… 10%!

 «Μας ρωτάνε οι ξενοι αν μπορούν να κολυμπήσουν. προτείνουμε Λουτράκι και Καλαμο ως εναλλακτικες», πρόσθεσε ο κ. Μπάκας

Ο κύριος Σακελλαριάδης έψαχνε ακίνητο στην περιοχή, τόσο για τον ίδιο όσο και για φίλους του που ζουν στο εξωτερικό... «Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα είναι καταλληλες οι θαλασσες για λουομενους και ποτε θα ολοκληρωθει απορρυπανση. Το ενδιαφερον δεν εχει χαθει. εχει παγωσει».

Αυτό που προβληματίζει τους.. ενδιαφερόμενους είναι η  έντονη δυσοσμία που φοβούνται πως θα έχει η περιοχή, αλλά κι ότι δεν θα μπορούν να κάνουν μπάνιο στις παραλίες που βρίσκονται σ' απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

 

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top