Η τελευταία επιστολή των απαγωγέων Λεμπιδάκη στην οικογένεια του επιχειρηματία: «Δώστε μας 12 εκατ. ευρώ»

Έριξαν τα λύτρα γιατί έβλεπαν ότι δεν μπορούσαν να πάρουν παραπάνω - Νέα Ενημέρωση 17:16

Ένα μόλις 24ωρο πριν από την αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στην απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη και στη σύλληψη των απαγωγέων του οι αδίστακτοι κακοποιοί είχαν στείλει νέα επιστολή στην οικογένεια του επιχειρηματία, «ρίχνοντας» τις απαιτήσεις τους και ζητώντας ακόμα πιο λίγα λύτρα.

Όπως αναφέρει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, στην επιστολή αυτή οι απαγωγείς ζητούσαν πλέον 18 εκατ. ευρώ, βλέποντας ότι ο κλοιός γύρω τους στενεύει, ενώ και μεταξύ τους είχαν αρχίσει να σημειώνονται έντονες αψιμαχίες.

Έτσι αποφάσισαν να βάλουν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη να γράψει μια τελευταία επιστολή, με την οποία ζητούσαν 11 – 12 εκατ. ευρώ για την απελευθέρωσή του.

Η… «τελική» αυτή πρόταση ήταν σχεδόν δύο εκατομμύρια πάνω από τα χρήματα που είχε καταφέρει να συγκεντρώσει η οικογένεια, ώστε να μη φανεί ότι «χάνουν» τις εντυπώσεις και τη διαπραγμάτευση, αλλά, όπως αναφέρει η εφημερίδα θα δέχονταν τελικά τα 9.850.000 ευρώ που είχε μαζέψει η οικογένεια του Κρητικού επιχειρηματία.

Η επιστολή αυτή, βρέθηκε στη μάντρα ανταλλακτικών, όπου κρατείτο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ασφάλειας, αποκαλύπτει το αδιέξοδο στο οποίο είχαν περιέλθει οι απαγωγείς.

Η αποκάλυψη μάλιστα της επιστολής ήρθε από την κατάθεση του 43χρονου Εμμανουήλ Κλάδου, ιδιοκτήτη της μάντρας, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία είπε στους αστυνομικούς:

«Θέλω να σας πω ότι δεν θυμάμαι αν οι επιστολές που έγραψε ο Λεμπιδάκης ήταν 4 ή 5 συνολικά. Σε μια επιστολή αναφερόταν πάντως ότι έπεσε το ποσό των λύτρων στα 18 εκατομμύρια και στην τελευταία ο Λεμπιδάκης τόνιζε ότι η υγεία του δεν ήταν καλά και ότι η οικογένεια έπρεπε να βιαστεί. Όντως εκείνες τις ημέρες ο Μιχάλης (Λεμπιδάκης) ξεκίνησε να έχει ρίγος και πυρετό».

Προσθέτει ακόμα ότι μετά από επικοινωνία με τον Σκοπιανό που φυλούσε τον επιχειρηματία, για την υγεία του Λεμπιδάκη, πήγε σε φαρμακείο που βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και πήρε κάποια φάρμακα.

«Τα φάρμακα τα έδωσα στον Μιχάλη (Λεμπιδάκη) την Κυριακή το πρωί (1η Οκτωβρίου 2017). Εκείνη την ημέρα έγραψε και ένα τελευταίο γράμμα για την οικογένειά του. Παρακαλούσε τη μητέρα του, Άννα, να προτείνουν 11-12 εκατομμύρια ευρώ στους απαγωγείς και εκείνοι εκτιμούσε ότι θα το δέχονταν, απλώς δεν ήθελαν εκείνοι να πέσουν στις διαπραγματεύσεις. Ο Λεμπιδάκης έγραψε το γράμμα, το οποίο κράτησα εγώ και θα το ταχυδρομούσα εμπιστευτικά. Εκείνη την ημέρα, αν και προσπάθησα να βρω γραμματόσημα για να το στείλω, δεν μπόρεσα. Το γράμμα αυτό το έχω κάπου στο μαγαζί. Το επόμενο πρωί μπήκαν μέσα στην εταιρία αστυνομικοί και μόλις με έπιασαν τους είπα αμέσως ότι ο Μιχάλης κρατείται πάνω», κατέθεσε ο Κλάδος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top