Η γρίπη- «Αρμαγεδών» έρχεται στην Ελλάδα - Απαραίτητος ο εμβολιασμός

Το στέλεχος της γρίπης που θα κυριαρχήσει φέτος είναι το ΑΗ3Ν2 και όχι το ΑΗ1Ν1

Στο συνέδριο του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας όπου συζητείται η άφιξη της γρίπης «Αρμαγεδών» στη χώρα μας, βρέθηκε το Star.

Όπως μετέδωσε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου, η εποχική γρίπη είναι απρόβλεπτη, τη στιγμή που ήδη βρισκόμαστε στην έξαρση της ιλαράς.

Το μόνο που σώζει και στις δυο περιπτώσεις, είναι ο εμβολιασμός, ο οποίος κρίνεται απαραίτητος. Μάλιστα τα παιδάκια 6 μηνών και πάνω πρέπει όλα να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το στέλεχος της γρίπης που θα κυριαρχήσει φέτος είναι το ΑΗ3Ν2 και όχι το ΑΗ1Ν1 που έκανε την πανδημία το 2009.

Ευτυχώς όμως είμαστε καλυμμένοι καθώς υπάρχουν δυο αντιγριπικά εμβόλια. Μάλιστα το ένα είναι τετραδύναμο και περιλαμβάνει και το στέλεχος της γρίπης τύπου Β που και αυτό ενδεχομένως να το δούμε.

Να αναφέρουμε τέλος, πως κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, όλοι οι ειδικοί επιτέθηκαν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και συγκεκριμένα είπαν πως όσες μανάδες δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους τόσο για την ιλαρά όσο και για τη γρίπη, είναι εγκληματίες.

Δείτε περισσότερα στο video.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ΕΔΩ. 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top