Στη μάχη για τις παραλίες οι εθελοντές

Κι όμως, κάποιοι κολυμπούν ακόμα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προσπάθειες καθαρισμού των ακτών. Στη μάχη της απορρύπανσης έχουν ριχτεί και εθελοντές, οι οποίοι προσπαθούν να απομακρύνουν το πετρέλαιο και το μαζούτ. Η κάμερα του Star τους συνάντησε και κατέγραψε το δύσκολο μα ... αξιέπαινο έργο τους!

Η Στεφανία Νιάκαρου, που θα δείτε στο βίντεο, είναι ιδιοκτήτρια μεγάλης ταξιδιωτικής ιστοσελίδας. Με σπουδές σε Ελλάδα και Αγγλία, ξέρει καλά τι σημαίνει... εθελοντισμός! Μαζί με την Αναστασία, καθηγήτρια στο επάγγελμα, αφού έβαλαν στολή ξεκίνησαν την προσπάθεια!

Για ακόμα μια ημέρα, πήγαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, εθελοντές σε παραλία της Γλυφάδας, για συνδράμουν στον καθαρισμό των ακτών.

Λίγα μέτρα πιο δίπλα, επιχειρείται μια πρωτότυπη μέθοδος απορρύπανσης.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Το προσωπικό της εταιρείας απορρύπανσης σκάβει τομές στην άμμο, για να ελέγξει αν υπάρχει πετρέλαιο κάτω από την επιφάνεια της άμμου. Σε περίπτωση που υπάρχει, με ειδικά απορροφητικά πανιά το απομακρύνει.

Κι όμως κολυμπούν!

Σάββατο, με το θερμόμετρο να δείχνει 25 βαθμούς κελσίου, κι αρκετοί έχουν έρθει για να κάνουν ηλιοθεραπεία, ακόμη και μπάνιο! Μια γυναίκα μάλιστα.. βούτηξε, ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκονταν οι καθαριστές, που προσπαθούσαν να καθαρίσουν το μαζούτ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top