O «Άγιος Κοσμάς» δέκα ημέρες μετά τη μόλυνση στο Σαρωνικό: Μαύρο παντού και αφόρητη μυρωδιά

Βράχια και ακτές έχουν «βαφτεί» με μαζούτ

Παραμένει μαύρος ο Άγιος Κοσμάς απο το μαζούτ

Κοντεύουν να συμπληρωθούν δυο εβδομάδες από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» στη Σαλαμίνα, και η εικόνα στις παραλιακές ακτές της Αττικής, δεν δείχνει να καλυτερεύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εικόνες που «μαυρίζουν» την ψυχή απο τον Άγιο Κοσμά: Μέχρι και τα σκυλιά είναι «βουτηγμένα» στο μαζούτ

Παρά τις τεράστιες προσπάθειες που κάνουν οι Δήμοι των περιοχών που επλήγησαν σε συνδυασμό με το Λιμενικό και τα ιδιωτικά συνεργεία απορρύπανσης να σώσουν όσο γίνεται την κατάσταση, το μαζούτ «επιμένει».

Δείτε για παράδειγμα τις ακτές του Αγίου Κοσμά, που έχουν μαυρίσει, με αποτέλεσμα η μυρωδιά να είναι αποπνικτική, και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία να καραδοκεί. Παρά τη συνεχή απορρύπανση, η μαυρίλα επιστρέφει ξανά και ξανά.

Στις φωτογραφίες που μας έστειλε η αναγνώστρια του star.gr Άννι Αλαφούζου, βλέπετε την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Άγιος Κοσμάς, αλλά και η περιοχή στην εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου που βρίσκεται κοντά σε ένα λιμανάκι στην περιοχή του Ελληνικού, και κάθε εβδομάδα λαμβάνουν χώρα πολλοί γάμοι.

Στις ακτές έχει «ξεβραστεί» μαζούτ, τα βράχια έχουν αλλάξει χρώμα, ενώ πάπιες «κολυμπάνε» στο πετρέλαιο πίνοντας από το μολυσμένο νερό.

«Θύμα» του μαζούτ και το κατοικίδιο όπως βλέπετε στις φωτογραφία, καθώς οι πατούσες του έχουν γίνει μαύρες από το μαζούτ, και είναι πολύ δύσκολο να καθαριστούν.

Της Χριστίνας Βεργιώτη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top