Έρχονται τα ιατρεία «της γειτονιάς» - Πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών από τον οικογενειακό γιατρό

22.678 αιτήσεις για 2868 θέσεις

Σε δυο μήνες από τώρα θα ανοίξουν οι πρώτες 75 τοπικές μονάδες υγείας, τα πρώην παραρτήματα του ΠΕΔΥ, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Η πρόληψη και η αντιμετώπισή των ασθενειών θα γίνεται πλέον από τον οικογενειακό γιατρό και τις τοπικές ομάδες υγείας οι οποίες θα μπουν στη ζωή μας σε δυο μήνες. Στην προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη 2868 θέσεων έγιναν 22.678 αιτήσεις. Οι παιδίατροι και επαγγελματίες υγείας έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον και απομένει μια νέα προκήρυξη για τους γενικούς γιατρούς που θα πλαισιώσουν κυρίως την περιφέρεια.

Οι προσλήψεις γιατρών που έχουν γίνει τα τελευταία δυο χρόνια στο ΕΣΥ και το μαζικό κύμα μετανάστευσης νέων γιατρών στο εξωτερικό είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους δεν έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στην δελεαστική πρόταση του Υπουργείου για μια θέση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Μόλις 600 γιατροί δήλωσαν ενδιαφέρον για τις θέσεις κυρίως παιδίατροι για να πλαισιώσουν τα ΤΟΜΥ των αστικών κέντρων και όχι των νησιών και της περιφέρειας.

Ο μισθός του γιατρού είναι αντίστοιχος με αυτόν του επιμελητή Α στο ΕΣΥ και φτάνει τα 1700 ευρώ καθαρά, ενώ όσοι στελεχώσουν περιφερειακά ιατρεία έχουν επιπλέον μπόνους σε χρήματα και στον τρόπο βαθμολόγησης τους.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top