Βύθιση δεξαμενόπλοιου στη Σαλαμίνα: Μαύρισε η περιοχή, απειλείται και ο Σαρωνικός (φώτο και βίντεο)

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η δήμαρχος - Πολλές οι αντιδράσεις του κόσμου και των καταστηματαρχών - Πρώτη ανάρτηση: 12-09-2017 12:42

Μεγάλη είναι η περιβαλλοντική καταστροφή που έχει υποστεί η Σαλαμίνα, μετά την βύθιση του  αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» τα ξημερώματα της Κυριακής, με 2.570 τόνους καύσιμα.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, τουλάχιστον 20 κυβικά πετρελαιοειδών και επτά κυβικά στερεά απόβλητα έχουν περισυλλεγεί έως σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυνοσούρας και Σεληνίων, ενώ η δήμαρχος του νησιού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ακόμα και για τον Σαρωνικό:

«Ζητάμε τη συνδρομή περισσότερων αντιρρυπαντικών συνεργείων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η μεγάλη ρύπανση που δημιουργήθηκε στις ακτές της Σαλαμίνας, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου στον Σαρωνικό. Αν αλλάξει η κατεύθυνση του ανέμου, τότε δεν αποκλείεται το πρόβλημα της ρύπανσης να επεκταθεί σε όλο τον Σαρωνικό», είπε η δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «υπάρχει έντονη δυσοσμία στην περιοχή και ότι οι αντιδράσεις του κόσμου αλλά και καταστηματαρχών είναι έντονες, καθώς εκτός από περιβαλλοντικό το πρόβλημα είναι και οικονομικό».

«Πολλά καταστήματα αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Σαλαμίνας έχουν νεκρώσει εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος και σκεφτόμαστε ως δήμος να στραφούμε δικαστικά κατά παντός υπευθύνου για τη ρύπανση και να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις για τα καταστήματα που έχουν πληγεί αλλά και να αποδοθούν ευθύνες», κατέληξε η δήμαρχος Σαλαμίνας.

Να σημειώσουμε, πως σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, οι εργασίες στεγανοποίησης του ναυαγίου έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται να κατατεθεί σχέδιο από ιδιωτική εταιρεία για την απάντληση των καυσίμων.

Στο σημείο της βύθισης του πλοίου έχουν ποντιστεί επάλληλες σειρές πλωτών φραγμάτων, ενώ στην περιοχή των Σεληνίων επιχειρεί συνεργείο 23 ατόμων ιδιωτικής εταιρείας αντιρρύπανσης, με πέντε βυτιοφόρα οχήματα και παράκτια αντιρρυπαντικά σκάφη.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI /INTIME

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top