Ερωτικό τρίγωνο Νέας Μάκρης: Καταπέλτης η εισαγγελέας - «Την χτύπησε γιατί τόλμησε να του εναντιωθεί»

«Ήξερε πολύ καλά τι σημασία και την τεχνική των χτυπημάτων και τι επιπτώσεις θα είχαν» - Πρ. ανάρτηση: 14.41

Την ενοχή του Βαγγέλη Στεφανάκη –όπως και πρωτόδικα- ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών.

Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ

Κατά την διάρκεια της αγόρευσής της για την ανθρωποκτονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, μια υπόθεση που σόκαρε το Πανελλήνιο, η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης, καθώς ζήτησε ο κατηγορούμενος να κηρυχτεί ένοχος, τονίζοντας πως ο Στεφανάκης χτύπησε την Φαίη επειδή τόλμησε να του εναντιωθεί, καθώς και ότι λόγω της ενασχόλησης του με τις πολεμικές τέχνες, γνώριζε πολύ καλά τη σημασία των χτυπημάτων και τι θα προκαλούσαν.

ΟΙ ΑΔΕΡΦΕΣ ΜΠΛΑΧΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ Η ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΗ ΦΑΙΗ

Εκτός από τον κατηγορούμενο,  η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή και για την αδελφή της 23χρονης Φαίης, Μαριαλένα Μπλάχα, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, όλα έγιναν τον Απρίλιο του 2013, ενώ η υπόθεση γνωστή και ως «το ερωτικό τρίγωνο της Νέας Μάκρης» είχε προκαλέσει σοκ λόγω της πρωτοφανούς αγριότητας την οποία υπέστη η άτυχη Φαίη.

Γνωρίζοντας πως ο φίλος της διατηρούσε ερωτική σχέση και με την κατά 9 χρόνια μεγαλύτερη αδερφή της, η Φαίη του είχε ζητήσει τον λόγο.Κατά την διάρκεια αυτής της συνάντησης συνέβη το μοιραίο, καθώς ο Βαγγέλης Στεφανάκης ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το 23χρονο κορίτσι, και στη συνέχεια κατόπιν συνεννόησης με την αδελφή της, Μαριαλένα, αποφάσισαν να πουν στον πατέρα τους αλλά και στις αρχές, ότι η νεαρή κοπέλα κατέληξε στο νοσοκομείο όχι από τον ξυλοδαρμό αλλά γιατί βρέθηκε χτυπημένη από αυτοκίνητο σε δρόμο της Νέας Μάκρης. 

Η 23ΧΡΟΝΗ ΦΑΙΗ

«ΤΗΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙ»

Όπως είπε στην αγόρευση της η εισαγγελέας, «ο κατηγορούμενος χτύπησε την παθούσα γιατί τόλμησε να εναντιωθεί και την χτύπησε μέχρι θανάτου, κόβοντας πολύ νωρίς το νήμα της ζωής μιας κοπέλας που είχε όλη τη ζωή μπροστά της. Προκύπτει πως ο κατηγορούμενος τέλεσε την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο για την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα. Να απορριφθεί ο ισχυρισμός του για μετατροπή της κατηγορίας σε θανατηφόρο βλάβη. Μπορεί ο κατηγορούμενος να μην είχε όπλο, είχε όμως το σώμα του ιδιαίτερα γυμνασμένο που ήταν για τη παθούσα φονικό όπλο....Ο κατηγορούμενος δεν δίσταζε να κάνει επίδειξη της σωματικής του ρώμης. Για την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες μίλησαν μάρτυρες. Ήξερε την σημασία και την τεχνική των χτυπημάτων αλλά και τι επιπτώσεις θα είχαν αυτά τα συγκεκριμένα χτυπήματα για το θύμα του. Δεν τον συγκράτησε όμως ούτε το γεγονός ότι επρόκειτο για ένα πρόσωπο με το οποίο συνδεόταν συναισθηματικά. Δεν μπορούσε να κρατήσει τις εκρήξεις βίας ούτε με τους οικείους του είχε χτυπήσει δυο φορές την  αδελφή του..».

«ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ»

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας αναφέρθηκε στα όσα ακολούθησαν μέχρι να μεταφερθεί η 23χρονη κοπέλα στο νοσοκομείο, σημειώνοντας πως «αυτό έγινε 45 λεπτά μετά, ενώ είχε χαθεί δηλαδή πολύτιμος χρόνος. Στο νοσοκομείο οι γιατροί ρώτησαν τον κατηγορούμενο τι έγινε και εκείνος είπε ότι πρόκειται για περιστατικό ξυλοδαρμού χωρίς όμως να πει πως ο ίδιος ήταν ο δράστης».

«Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ ΕΔΕΙΞΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ»

Αναφερόμενη στην αδερφή της Φαίης και στο ρόλο που έπαιξε μετά τον ξυλοδαρμό της 23χρονης κοπέλας, η εισαγγελέας είπε:

«Στο νοσοκομείο έδειξε ψυχραιμία και απάθεια. Μετά έφτιαξαν το ψευδές σενάριο ότι δηλαδή η Φαίη βρέθηκε στο δρόμο χτυπημένη και πως μετά την πήγαν στο νοσοκομείο. Όλοι ήξεραν ποια ήταν η αλήθεια. Η κατηγορουμένη Μαριαλένα Μπλάχα ανέλαβε μάλιστα να  διαδώσει το ψευδές σενάριο. Στην συνέχεια οι δυο κατηγορούμενοι έχοντας την αίσθηση ότι το όλο ζήτημα μπήκε σε ασφαλή βάση συγκάλυψης στις 7 το πρωί έφυγαν από το νοσοκομείο, αφήνοντας μόνη τη Φαίη σε βαθύ κώμα».

ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΜΕΛΕΙΑΣ

Αναφερόμενη στα όσα είχαν ακουστεί περί «αμέλειας των γιατρών του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε αρχικά η Φαίη», η εισαγγελέας είπε:

«Το εγκεφαλικό οίδημα που υπέστην η 23χρονη ήταν η δευτερογενής βλάβη. Η πρωτογενής βλάβη ήταν οι εγκεφαλικές βλάβες που της προκάλεσε ο κατηγορούμενος, οι οποίες και την έριξαν σε βαθύ κώμα και οδήγησαν στο θάνατό της», είπε η εισαγγελέας. Παράλληλα, ανέφερε πως η 23χρονη ακόμη και αν είχε εισαχθεί από την πρώτη στιγμή σε ΜΕΘ «το αποτέλεσμα θα ήταν πάλι το ίδιο» καθώς «η παθούσα βυθίστηκε σε κώμα από τη πρώτη στιγμή λόγω των κακώσεων, των οποίων δράστης είναι ο κατηγορούμενος».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη, οπότε και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top