Ανοίγουν τα σχολεία, αντίο τεμπελιά: Χτυπάει το πρώτο κουδούνι με ελλείψεις

"Έχουμε τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς" λέει ο Γαβρόγλου - Πρώτη Ανάρτηση 11-09-2017 07:59

Το πρώτο κουδούνι χτυπάει σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 9:00, για 573.744 μαθητές του δημοτικού, 293.000 του γυμνασίου, 210.000 λυκείου, αλλά και σχεδόν 150.000 δασκάλους και καθηγητές που ξεκινούν την νέα σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι όλα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά, καθώς τα βιβλία είναι ήδη στη θέση τους και οι δάσκαλοι και καθηγητές στα πόστα τους. Αναφέρουν, επίσης, ότι πραγματοποιήθηκαν 15.371 προσλήψεις αναπληρωτών, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, ώστε να μην υπάρχουν κενά στην εκπαίδευση.

Οι ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών, ωστόσο, έχουν αντίθετη γνώμη, αναφέροντας ότι υπάρχουν 4.000 κενά στα Δημοτικά, σύμφωνα με τη ΔΟΕ, και 1.000 στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ. 

Το μήνυμα του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, που θα παραστεί στον αγιασμό του δημοτικού σχολείου Πέρδικας, στην Αίγινα, ήταν: «για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά, επιστροφή στην κανονικότητα». Ο υπουργός μίλησε για «τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς για μία ομαλή και δημιουργική χρονιά» και τόνισε ότι δόθηκε «έμφαση στις ανάγκες της προσχολικής αγωγής, με νέα γνωστικά αντικείμενα και εξορθολογισμένη διδακτέα ύλη».

Δεν υπάρχουν κονδύλια

"Δεν υπάρχουν κονδύλια για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων" είπαν κατά τη διάρκεια του αγιασμού στους γονείς, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης. 

Ήδη αυτή την εβδομαδα το ολοήμερο υπολειτουργεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι αύριο, Τρίτη, δε θα λειτουργήσει καθόλου και "από Τετάρτη βλέπουμε".

Τα προβλήματα στο ολοήμερο, όπως και πέρυσι, είναι πολλά. Ένα από αυτά, για παράδειγμα, είναι το ότι δεν μπορούν να ζεσταίνουν το φαγητό των παιδιών, πρόβλημα που καλούνται να λύσουν οι γονείς.


 

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Ευαγγελία Ντούρου

Επιμέλεια: Μαρία Ανδρικάκη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top