"Φρούριο" η Αθήνα για την επίσκεψη του Μακρόν - Προβληματισμένη η αστυνομία

Γιατί φοβούνται το Γαλλικό Ινστιτούτο

Σε "φρούριο" θα μετατραπεί η Αθήνα για την άφιξη του Γάλλου Προέδρου με την σύζυγο του στη χώρα μας την ερχόμενη Πέμπτη. Περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός για την ασφαλή παραμονή του Προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο Εμανουέλ Μακρόν θα δώσει ομιλία την Πέμπτη το απόγευμα στην Πνύκα.

Ούτε ...φύλλο δεν θα κινείται στην Αθήνα 7 και 8 του μηνός. Ο Γάλλος Πρόεδρος, με την σύζυγο του Μπριζίτ, θα βρίσκονται στη χώρα μας και τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια.

Περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός για την ασφάλεια του Γάλλου προέδρου. Σε κλοιό ασφαλείας θα βρίσκεται μεταξύ άλλων και η Γαλλική Πρεσβεία, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Εμανουέλ Μακρόν θα μείνει με τη σύζυγο του, Μπριζίτ, την Πέμπτη το βράδυ.

Έχουν σχεδιαστεί τα δρομολόγια μετακίνησης του Γάλλου Προέδρου, ώστε να υπάρξει αποστείρωση ασφαλείας. Οι δρόμοι θα κλείνουν για τους πολίτες αρκετή ώρα πριν, ενώ παντού θα υπάρχουν αστυνομικοί.

Η Μπριζίτ Μακρόν θα ακολουθήσει και ένα δικό της παράλληλο πρόγραμμα, διαφορετικό από αυτό του συζύγου της. Ήδη το Μέγαρο Μαξίμου έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την κυρία Μακρόν, σε συνεννόηση με τη Γαλλική προεδρία, το οποίο συμπεριλαμβάνει ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους.

Φόβοι για κουκουλοφόρους

Έντονος είναι ο προβληματισμός των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην οδό Σίνα, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο έγινε στόχος διπλής εμπρηστικής επίθεσης από κουκουλοφόρους, ενώ είναι κοντά στα Εξάρχεια, σε μια «καυτή» περιοχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top