Nέες διευκρινίσεις Γαβρόγλου για τις εξετάσεις του Ιανουαρίου και πότε θα μετράει ο βαθμός τους

Διαβεβαιώνει ότι θα είναι ομαλή η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Nέες διευκρινίσεις Γαβρόγλου για τις εξετάσεις Ιανουαρίου

Σε νέες διευκρινίσεις για το ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων και τον τρόπο με τον οποίο θα προσμετράται η  εξέταση του Ιανουαρίου προέβη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

Όπως υπογραμμίζει  το υπουργείο προτείνει ο βαθμός του Ιανουαρίου να προσμετράται μόνο όταν βελτιώνει τον βαθμό του Ιουνίου.

«Όλα αυτά είναι σαφέστατα. Ο εστιασμός της κριτικής μόνο σε αυτό το σημείο είναι βολικό άλλοθι, μιας και πολλοί δεν θέλουν να εμπλακούν στη συζήτηση για το Λύκειο και τη νέα δομή μαθημάτων» τονίζει.

Για τις γενικότερες αλλαγές στην Παιδεία ο υπουργός δηλώνει «βαθιά πεπεισμένος ότι το σύστημα των Πανελλαδικών δεν έχει κανένα περιθώριο βελτίωσης, με τρόπο τέτοιο που να παίξει ουσιαστικό εκπαιδευτικό ρόλο». Ο κ. Γαβρόγλου συμπληρώνει ότι  παρά τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών, η Γ' Λυκείου δεν παίζει κανέναν ουσιαστικό εκπαιδευτικό ρόλο και ότι μετά τον Μάρτιο ελάχιστοι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο.

«Γι' αυτό κι εμείς λέμε ότι το συγκεκριμένο σύστημα των Πανελλαδικών θα καταργηθεί. Όποιοι λένε ότι εμείς είπαμε πως θα καταργηθούν οι εξετάσεις, το κάνουν εκ του πονηρού μιας και γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένα σύστημα χωρίς εξετάσεις», υποστηρίζει.

Ο κ. Γαβρόγλου διαβεβαιώνει  ότι η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς έχει εξασφαλιστεί και  ότι το κλίμα της αγωνίας που υπάρχει στην κοινωνία για το "πρώτο κουδούνι" «είναι απόδειξη παταγώδους αποτυχίας των προηγούμενων κυβερνήσεων», ενώ κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι θέλει να κάνει πολιτική «με ατάκες».    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top