Τραγωδία στην Κρήτη: Σπαραγμός στην κηδεία της 37χρονης Κατερίνας που θυσιάστηκε για να σώσει τα παιδιά της!

«Ακόμα και ο ουρανός θρηνεί»

Από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης, ο Ιερός Ναός της Παναγίας στις Αρχάνες Ηρακλείου γέμισε, το χωριό ερήμωσε και ο ουρανός συννέφιασε. Φίλοι και συγγενείς έσπευσαν να πουν, με βουβό πόνο, το τελευταίο αντίο στην 37χρονη μάνα 2 παιδιών, Κατερίνα Καναβάκη, που με τόλμη αυτοθυσιάστηκε για να σώσει τα παιδιά της, μαζί με τον σύντροφό της, Βενιζέλο Στρατάκη.

Κοιτώντας τον συννεφιασμένο ουρανό, που άρχισε να βρέχει μόλις έφτασε στην εκκλησία το λευκό φέρετρο, οι συγχωριανοί της Κατερίνας έλεγαν ότι «ακόμα και ο ουρανός θρηνεί».

Ο πατέρας της Κατερίνας, Αλέκος, βρισκόταν μέσα στην εκκλησία, μαζί με τη σύζυγό του. Εκείνος δεν άντεξε και κατέρρευσε. Εκείνη πάσχει από νευροεκφυλιστική νόσο, όπως αναφέρει το cretapost.gr, περνώντας το δικό της μαρτύριο. Οι δυο γονείς δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί. 

Τραγικά πρόσωπα στην ιστορία τα 4 μικρά παιδιά, που είδαν τους γονείς τους να θυσιάζονται μπροστά στα μάτια τους για να τα σώσουν. Σύμφωνα με το cretapost.gr, δεν γνωρίζουν ακόμη ότι μητέρα και ο πατέρας τους έχουν χάσει τη ζωή τους, αλλά ότι είναι στο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση, κι ότι ζουν! Στενοί συγγενείς τα φροντίζουν, μέχρι τη στιγμή που, με τη βοήθεια και τον χειρισμό ψυχολόγων, μάθουν την αλήθεια.

Το χρονικό

Το ζευγάρι είχε κατασκηνώσει στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο, μαζί με τα 4 παιδιά του.

Ο 35χρονος Βενιζέλος Στρατάκης από τη Ρογδιά είχε δυο κόρες και η 37χρονη Κατερίνα Καναβάκη από τις Κάτω Αρχάνες είχε ένα γιο και μια κόρη.

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου περίπου στις 20:10 το βράδυ, τα δυο από τα παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, μπήκαν στη θάλασσα για να κολυμπήσουν.

Την ώρα που τα παιδιά μπήκαν στο νερό, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υποδιοικητής του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, ανθυποπλοίαρχος Κυριάκος Παττακός, «η θάλασσα ήταν από ταραγμένη έως πολύ ταραγμένη με τον άνεμο να πνέει στα 5 και πλέον μποφόρ. Σύμφωνα με μαρτυρίες λουόμενων, παρασύρθηκαν από τα ρεύματα, τα οποία στη βόρεια πλευρά του Ρεθύμνου είναι συχνά και έντονα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top