Τραγωδία στην Κρήτη: Η συγκλονιστική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα- Γονείς πνίγηκαν για να σώσουν τα παιδιά τους

Ο άτυχος 35χρονος έπεσε με τα ρούχα στο νερό-Όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ακόμα ζωντανός/ Πρώτη ανάρτηση: 16-08-2017 17:26

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας για τους δυο άτυχους γονείς από την Κρήτη, που πνίγηκαν προκειμένου να σώσουν τα παιδιά τους μέσα από την θάλασσα.

Οι λεπτομέρειες της απίστευτης τραγωδίας σοκάρουν, καθώς η 37χρονη Κατερίνα Καναβάκη και ο 35χρονος σύντροφός της Βενιζέλος Στρατάκης, βλέποντας τα δυο από τα τέσσερα παιδιά να έχουν παρασυρθεί από την θάλασσα, βούτηξαν μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα δίχως δεύτερη σκέψη.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, το ζευγάρι είχε κατασκηνώσει στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο μαζί με τα τέσσερα παιδιά του.

Ο 35χρονος Βενιζέλος Στρατάκης από τη Ρογδιά είχε δυο κόρες και η 37χρονη Κατερίνα Καναβάκη από τις Κάτω Αρχάνες είχε ένα γιο και μια κόρη.

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου περίπου στις 20:10 το βράδυ, τα δυο μικρά παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, μπήκαν στη θάλασσα για να κολυμπήσουν.

Την ώρα που τα παιδιά μπήκαν στο νερό, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υποδιοικητής του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, ανθυποπλοίαρχος Κυριάκος Παττακός, «η θάλασσα ήταν από ταραγμένη έως πολύ ταραγμένη με τον άνεμο να πνέει στα 5 και πλέον μποφόρ. Σύμφωνα με μαρτυρίες λουόμενων, παρασύρθηκαν από τα ρεύματα, τα οποία στη βόρεια πλευρά του Ρεθύμνου είναι συχνά και έντονα».

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ

Όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, Μανώλης Κατσαμάς ο οποίος εργάζεται σε ταβέρνα της περιοχής και ήταν αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας, ανέφερε ότι ο 35χρονος Βενιζέλος, αν και δεν γνώριζε καλό κολύμπι δεν δίστασε στιγμή και έπεσε με τα ρούχα στο νερό.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι δεν υπήρχε μεγάλος κυματισμός, ωστόσο ο πανικός των γονιών φαίνεται να συνέβαλε στην τραγική κατάληξη του περιστατικού.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: 

«Ήταν 20:10 είδα τους γονείς να τρέχουν προς τη θάλασσα. Έτρεξα κι εγώ. Τα παιδιά ήταν 4-5 μέτρα από τη θάλασσα. Τα έβγαλα ένα ένα χωριστά. Ο Βενιζέλος και Κατερίνα είχαν ωστόσο απομακρυνθεί. Ο 35χρονος είχε κι ένα πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι του και όλα συνέτειναν στο μοιραίο.Σίγουρα είχαν επηρεαστεί ψυχολογικά από το φόβο των παιδιών τους και τους είχε πιάσει πανικός».

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ-«ΜΠΑΛΑΚΙ» ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ

Όπως αναφέρει το cretalive, η παραλία του Γεροποτάμου βρίσκεται σε έναν κλειστό κολπίσκο με βραχώδη όρια. Δεν είναι οργανωμένη και δεν απαιτεί παρουσία ναυαγοσώστη. «Και να υπήρχε ναυαγοσώστης, πάλι δεν θα υπήρχε διαφορετική εξέλιξη» σημειώνει ο υπολιμενάρχης Ρεθύμνου, ανθυποπλοίαρχος Κυριάκο Παττακός και διευκρινίζει: «Το ωράριο εργασίας των ναυαγοσωστών στις παραλίες του Ρεθύμνου ξεκινάει στις 10.30 και ολοκληρώνεται στις 17.30».

Σύμφωνα με τον Μανούσο Κλάδο, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μυλοποτάμου, στον οποίο ανήκει η παραλία: «Η παραμονή με σκηνή του άτυχου ζευγαριού στην παραλία ήταν παράνομη, δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται το κάμπινγκ. Θα έπρεπε να είχε ελεγχθεί από το Λιμεναρχείο, αλλά μάλλον δεν είχε γίνει αντιληπτή η παρουσία τους». Ερωτηθείς για το κατά πόσον ήταν παράνομη η τοποθέτηση αντίσκηνου από το άτυχο ζευγάρι και η διαμονή τους στη παραλία, ο υπολιμενάρης από την πλευρά του, απάντησε: «Το κάμπινγκ δεν επιτρέπεται αλλά οι έλεγχοι, η πιστοποίηση παράβασης και η επιβολή προστίμων, είναι αρμοδιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία πραγματοποιεί ελέγχους συχνούς όπως για παράδειγμα στην παραλία της Μονής Πρέβελη, όπου συχνά πιστοποιούνται παραβάσεις παράνομου κάμπινγκ».

Από την πλευρά του ο υπασπιστής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου Χρήστος Τσιλιουδάκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το τριήμερο του 15αύγουστου όλες οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν διατεθεί για ελέγχους και εποπτεία στον βόρειο οδικό άξονα, λόγω υπερβολικής κίνησης, αλλά και στην Ιερά Μονή της Παναγιάς του Χάρακα, όπου πλήθος κόσμου συνέρεε. «Τις μέρες αυτές δεν υπήρχε η δυνατότητα για ελέγχους σχετικά με παράνομο κάμπινγκ και εκτός αυτού η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι ορατή σε όλο το εύρος της από τον οδικό άξονα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top