Τραγωδία στην Κρήτη: Τα τελευταία λόγια του άτυχου Βενιζέλου- "Δεν μπορώ, δεν ξέρω"

Τι περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας

Τραγωδία στην Κρήτη: Τα τελευταία λόγια του άτυχου Βενιζέ

Ο κ. Μανώλης Κατσαμάς, ιδιοκτήτης ταβέρνας στον Γεροπόταμο Ρεθύμου, ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην τραγωδία που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα με τον θάνατο του Βενιζέλου Στρατάκη και της Κατερίνας Καναβάκη, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr. Οι δυο νέοι χάθηκαν, όταν έπεσαν στη θάλασσα για να σώσουν τα παιδιά τους.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο κ. Κατσαμάς περιέγραψε τα τελευταία λεπτά του Βενιζέλου και της Κατερίνας, πριν φύγουν από τη ζωή. Λίγα τα λεπτά, αρκετά, όμως, για να κοστίσουν 2 ζωές.

«Ο άτυχος Βενιζέλος εκτιμώ ότι δεν ήξερε κολύμπι. Οι τελευταίες λέξεις που μου είπε ήταν: "Δε μπορώ, δε μπορώ, δεν ξέρω". Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Είναι απίστευτο ότι χάθηκαν δύο ζωές τόσο άδικα. Οι δύο γονείς στην κυριολεξία θυσιάστηκαν για τα παιδιά τους. Είναι πραγματικά τραγικό».

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι έπεσαν στη θάλασσα κι άλλοι λουόμενοι να βοηθήσουν κι ότι ο ίδιος είχε φάει μόλις 20 λεπτά πριν και γι’ αυτό δεν μπόρεσε να βουτήξει μαζί τους. Κανένας, όμως, δεν πρόλαβε να βοηθήσει το ζευγάρι.

Το χρονικό

Το ζευγάρι είχε κατασκηνώσει στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο, μαζί με τα 4 παιδιά του.

Ο 35χρονος Βενιζέλος Στρατάκης από τη Ρογδιά είχε δυο κόρες και η 37χρονη Κατερίνα Καναβάκη από τις Κάτω Αρχάνες είχε ένα γιο και μια κόρη.

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου περίπου στις 20:10 το βράδυ, τα δυο από τα παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, μπήκαν στη θάλασσα για να κολυμπήσουν.

Την ώρα που τα παιδιά μπήκαν στο νερό, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υποδιοικητής του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, ανθυποπλοίαρχος Κυριάκος Παττακός, «η θάλασσα ήταν από ταραγμένη έως πολύ ταραγμένη με τον άνεμο να πνέει στα 5 και πλέον μποφόρ. Σύμφωνα με μαρτυρίες λουόμενων, παρασύρθηκαν από τα ρεύματα, τα οποία στη βόρεια πλευρά του Ρεθύμνου είναι συχνά και έντονα».

Ο 35χρονος κηδεύτηκε στο χωριό του, στη Ροδιά Ηρακλείου και η 37χρονη στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τις Κάτω Αρχάνες.

Τραγική ειρωνία; Στην ιδιαίτερη πατρίδα του 35χρονου την Ρογδιά Ρεθύμνου, το πένθος είναι διπλό, καθώς πριν από λίγα χρόνια είχε σκοτωθεί σε τροχαίο ο 22χρονος αδερφός του Βενιζέλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top