Η Αρχαία Ελλάδα «μαγεύει» τους τουρίστες!

Δείτε τι λένε στην κάμερα του Star

Η αρχαία ελληνική ιστορία αποτελεί ισχυρό πόλο έλξης για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας. Όπως θα δείτε στο παραπάνω βίντεο οι βόλτες τους δεν περιορίζονται μόνο γύρω από την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, αλλά επεκτείνονται σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης. 

O Ρόμπερτ ήρθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Αθήνα για να θαυμάσει από κοντά τα μνημεία μας.  Άλλωστε δηλώνει λάτρης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού...

«Ξέρετε η Αμερική δεν είναι και τόσο... παλιά.. δεν έχει τέτοια ιστορία! Όταν έρχεσαι εδώ βλέπεις πόσο πλούσια ιστορία έχετε. Χιλίων χρόνων πίσω. Με εντυπωσιάζουν όλα αυτά τα αρχαιά μνημεία».

Και δεν είναι ο μόνος. Εκατομμύρια τουρίστες διένυσαν φέτος πολλά χιλιόμετρα για να έρθουν στην Ελλάδα και να ανακαλύψουν τις άγνωστες πτυχές της ιστορίας της.

Καλό το τζατζίκι και η φέτα… αλλά οι περισσότεροι δεν έρχονται στην Ελλάδα μόνο για το φαγητό ή τη θάλασσα, αλλά για να.. θαυμάσουν -όπως λένε- από κοντά τον Παρθενώνα, την αρχαία αγορά, τον ναό του Ηφαίστου, το λόφο του Φιλοπάππου, το αρχαιολογικό μουσείο.

Με ένα χάρτη στο χέρι και μια φωτογραφική μηχανή, οι τουρίστες συνεχίζουν το οδοιπορικό τους στο κέντρο της Αθήνας… Μπαίνουν στην «μηχανή του χρόνου» και μεταφέρονται στο χθες... Στην Αρχαία Ελλάδα…

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα που φέτος καταγράφηκε ρεκόρ επισκεπτών στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Σύμφωνα με έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ, έως και τον Μάρτιο του 2017,  σημειώθηκε αύξηση επισκεπτών κατά 12,2% στους αρχαιολογικούς χώρους σε σύγκριση με πέρσι, ενώ στα μουσεία η αύξηση άγγιξε το 23,4%, με τις αντίστοιχες εισπράξεις να σημειώνουν άνοδο κατά 11,0%. Υπολογίζεται μάλιστα ότι μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν τα νούμερα αυτά θα εκτοξευθούν!

Φαίνεται πως τελικά οι ξένοι γνωρίζουν και... εκτιμούν την ιστορία και τον πολιτισμό μας!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top