Με καλό καιρό θα κάνουμε Δεκαπενταύγουστο-Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Σε ποιες περιοχές χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή-Αναλυτική πρόγνωση

Σε εξέλιξη είναι το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, που προβλέπει σφοδρές καταιγίδες και χαλάζι από αύριο Σάββατο, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή.

Από Δευτέρα αλλά και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου την Τρίτη, η καλοκαιρία επιστρέφει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗ

Από αύριο Σάββατο αλλάζει ο καιρός καθώς στα δυτικά θα δροσίσει, αλλά ανατολικά και στην Αθήνα θα έχουμε ζέστη.

Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι ενισχυμένοι 5-6 μποφόρ, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία στην δυτική Ελλάδα να πέσει στους 36 βαθμούς.

Αντίθετα στο Αιγαίο, το μελτέμι θα εξασθενήσει ακόμα περισσότερο (3-4, τοπικά 5 μόνο μποφόρ), έτσι στην ανατολική Ελλάδα θα φτάσει κατά τόπους τους 38 και 39 βαθμούς, δεν αποκλείεται και 40.

Στην Αθήνα ο υδράργυρος θα δείξει 38 βαθμούς, και 36 στην Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν σε ολόκληρη την χώρα, μέχρι 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να πέσει παντού και να φτάσει τους 33 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά τους 36.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται την Κυριακή το μεσημέρι και το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στο βόρειο Αιγαίο και στον Θερμαϊκό, καθώς θα έχουμε κατά τόπους καταιγίδες και δεν αποκλείεται να υπάρξουν τοπικά μπουρίνια στη θάλασσα, γι΄αυτό και τα μικρά σκάφη θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

Την Δευτέρα και την Τρίτη ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, ο καιρός πια θα είναι ένας τυπικός Αυγουστιάτικος καιρός, ηλιόλουστος, με ένα μελτέμι 5 μποφόρ την Δευτέρα και την Τρίτη 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει 33-35 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top