Με σφράγισμα απειλούνται τα μαγαζιά της Μυκόνου

Απαγόρευση μουσικής μετά τις 3

Ανάστατοι είναι οι επιχειρηματίες της Μυκόνου που δραστηριοποιούνται στη νυχτερινή διασκέδαση,  καθώς καλούνται πλέον να κλείνουν τη μουσική στα μαγαζιά τους, στις τρεις τη νύχτα και όχι τα ξημερώματα όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Κινδυνεύουν μάλιστα ακόμη και με σφράγισμα, εάν υποπέσουν τρεις φορές στο ίδιο παράπτωμα.

 

 

Ειδικότερα η αστυνομική διάταξη του 1996, που ισχύει μέχρι και σήμερα, ορίζει ότι τα μουσικά όργανα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά τη θερινή περίοδο μπορούν να λειτουργούν μέχρι τις 3 τα ξημερώματα στα κέντρα κλειστού χώρου και μέχρι τις 2 τα ξημερώματα στα κέντρα ανοιχτού χώρου. Το οξύμωρο είναι, ότι η υπουργική απόφαση 101 του 2009 επιτρέπει τη λειτουργία μέχρι τις 5 τα ξημερώματα. Αυτή η ανακολουθία των διατάξεων έχει δημιουργήσει σύγχυση στους επιχειρηματίες της Μυκόνου, οι οποίοι απειλούνται με τσουχτερά πρόστιμα έως και σφράγιση του χώρου σε περίπτωση που η αστυνομία καταγράψει τρεις φορές την παράβαση. 

Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς με επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ζητά την παράταση του ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έως και τις 5 τα ξημερώματα. «Παρουσιάζεται το οξύμωρο φαινόμενο στο νησί μας, το οποίο αποτελεί την κορωνίδα του ελληνικού τουρισμού και προορισμό διασκέδασης για εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο κατά τη θερινή περίοδο και με έσοδα που ενισχύουν την εθνική οικονομία στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα, οι επιχειρηματίες να εγκλωβίζονται στη δίνη του Νόμου και να καθίστανται υπόλογοι διότι η χρήση της μουσικής στα καταστήματά τους πέραν της 3.00 πρωινής έχει ως αποτέλεσμα την ποινική τους παράβαση» σημειώνει στην επιστολή του ο δήμαρχος Μυκόνου και συνεχίζει: «Συγχρόνως, έρχονται αντιμέτωποι με τη διοικητική ποινή σφραγίσεως του καταστήματός τους από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα όταν εντός έτους παραβιάσουν συνολικά τρεις (3) φορές το ωράριο χρήσης της μουσικής με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή τόσο των ίδιων των ιδιοκτητών των καταστημάτων όσο και των εργαζομένων και των προμηθευτών τους. Οσαύτως δημιουργείται αρνητική εικόνα του πρώτου τουριστικού προορισμού της χώρας, ο οποίος συγκαταλέγεται στους πρώτους παγκοσμίως με την ύπαρξη σφραγισμένων καταστημάτων λόγω παραβίασης του ωραρίου μουσικής, όπως συνέβη στο παρελθόν».

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βάιου Σύρρου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top