Τσούχτρες και μέδουσες... αλωνίζουν, οι λουόμενοι φοβούνται και οι επιχειρηματίες δυσανασχετούν!

Υποστηρίζουν ότι η πολιτεία δεν έλαβε μέτρα την ώρα που έπρεπε

Σε μάστιγα του καλοκαιριού εξελίχθηκαν οι τσούχτρες και οι μέδουσες που έχουν κατακλύσει τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό κόλπο. Στο Star εκφράζουν την ανησυχία τους παραθεριστές και επιχειρηματίες από το Ξυλόκαστρο, υποστηρίζοντας ότι η πολιτεία δεν έλαβε μέτρα την ώρα που έπρεπε.

Όσο οι τσούχτρες συνεχίζουν αδιάκοπα τις περαντζάδες τους στις παραλίες του Κορινθιακού και του Πατραϊκού, οι λουόμενοι χάνουν την απόλαυση των διακοπών και οι επιχειρηματίες τον ύπνο τους.

Το φαινόμενο έρχεται και φεύγει ανάλογα με τα θαλάσσια ρεύματα, όμως και μόνο ο φόβος αρκεί για να δηλητηριάσει την τουριστική κίνηση.

Η κατάσταση επιβάλλει τη λήψη άμεσων μέτρων. O Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, πως ο κορινθιακός θα ενταχθεί σύντομα στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Natura, προκειμένου να αποτραπεί η υπεραλίευση που δημιούργησε το πρόβλημα. Ταυτόχρονα, θα κατατεθεί και μια τροπολογία για την τοποθέτηση διχτυών.

Οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι η πολιτεία καθυστέρησε απελπιστικά να πάρει μέτρα, με αποτέλεσμα να χαθεί η τουριστική σεζόν.

Δείτε το βίντεο

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top