Απίστευτο! Θα γέμιζαν ποτά "μπόμπες" Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κρήτη και Αττική

Εντοπίστηκαν δυο παράνομα παρασκευαστήρια

Απίστευτο! Θα γέμιζαν ποτά "μπόμπες" Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κρ

Στο Καματερό και το Μενίδι εντοπίστηκαν, από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, δυο παράνομα παρασκευαστήρια για ποτά «μπόμπες». Τα ποτά αυτά θα διανέμονταν σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κρήτη κι Αττική.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι τουλάχιστον δύο κάβες στην Ζάκυνθο διέθεταν τα παράνομα ποτά σε μπαρ του νησιού. Ερευνάται ακόμα ποιοι και πόσοι επαγγελματίες του χώρου έχουν σχέσεις με το εν λόγω παράνομο δίκτυο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, προς το παρόν έχουν συλληφθεί 22 μέλη του κυκλώματος και έχουν κατασχεθεί 12 τόνοι λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης, που είχε εισαχθεί με νταλίκες από την Βουλγαρία, μέσα σε δεξαμενές καλυμμένες από σακιά με πριονίδι. Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω.

Πρόκειται για 2 διαφορετικές κι ανεξάρτητες εγκληματικές οργανώσεις, που όμως είχαν κοινούς προμηθευτές και διασυνδέσεις μεταξύ τους.

Επικεφαλής της πρώτης οργάνωσης είναι ένας 47χρονος ιδιοκτήτης ποτοποιίας και μια 63χρονη, που τα μέλη του κυκλώματος αποκαλούσαν «θεία». Υπήρχε και 3ος πυρήνας, με αρχηγό έναν 38χρονο, που αγόραζε λαθραίο αλκοόλ από τη Βουλγαρία.

Το δεύτερο παρασκευαστήριο ανήκει σε μια άλλη ομάδα, που παρασκεύαζε ποτά με γνωστές φίρμες (κυρίως βότκα) και τα διοχέτευε περισσότερο στην Κρήτη, ενώ έκανε και λαθρεμπόριο αιθυλικής αλκοόλης και ποτών αγορασμένων από τη Βουλγαρία, σε χαμηλές τιμές, με αλλαγμένες ετικέτες. Στο «τιμόνι» της οργάνωσης αυτής ένας 39χρονος από την Αρμενία.

Από τα 17 περίπου ευρώ που κάνουν τα επώνυμα ποτά στη νόμιμη αγορά, το κύκλωμα τα πουλούσε 10 ευρώ, ενώ τα παρασκευασμένα στις ποτοποιίες του 5 ευρώ. Οι παράνομες δραστηριότητες ξεκίνησαν πριν από περίπου 4 μήνες.

Η αστυνομία κατέσχεσε, εκτός από τη λαθραία αιθυλική αλκοόλη, εξοπλισμό για εμφιάλωση, τυποποίηση των ποτών, δεξαμενές, 5.267 φιάλες με διάφορα ποτά και περίπου 8.000 κενές, 75.975 ευρώ, πλαστές ετικέτες, δύο φορτηγά, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και πολλά άλλα πειστήρια.

Όλα τα ποτά και άλλες ουσίες που βρέθηκαν εστάλησαν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους, που θα καταδείξει αν πρόκειται για επικίνδυνα για την δημόσια υγεία σκευάσματα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top