Κως: Η σορός του άτυχου Σινάν Κούρτογλου μεταφέρθηκε στην Τουρκία- Τραγικές φιγούρες οι γονείς του (Αποκλειστικά πλάνα)

Παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση ο 21χρονος Σουηδός και ο 23χρονος Νορβηγός

Συντετριμμένοι οι συγγενείς του νεαρού Τούρκου που έχασε τη ζωή του στο φονικό σεισμό της Κω συνόδευσαν την Κυριακή τη σορό του, πίσω στην...πατρίδα!

Το Star κατέγραψε αποκλειστικά πλάνα.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η αδελφή του 39χρονου Σινάν Κούρτογλου.  Συγκλονιστική είναι και η εικόνα του πατέρα πλάι στο φέρετρο του γιου του.

Υπενθυμίζεται ότι ο αδικοχαμένος νεαρός είχε έρθει στη χώρα μας για διακοπές, ενώ την ώρα του φονικού σεισμού διασκέδαζε με την παρέα του στο μοιραίο μπαρ.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 21χρονος Σουηδός και ο 23χρονος Νορβηγός
 

Την ίδια ώρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι δύο από τους τέσσερις τραυματίες που νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου. 

Την Δευτέρα αναμένεται να γίνει προσπάθεια από τους γιατρούς να "αφυπνίσουν" από το τεχνητό κώμα τον νεαρό Σουηδό,  που φέρει εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ σταθερή κρίνεται η κατάσταση του 23χρονου Νορβηγού, που δυστυχώς έχασε και τα δύο του πόδια.

Μέσα στις επόμενες δύο μέρες εκτιμάται ότι θα μεταφερθεί στην ορθοπεδική κλινική.    

Δύο νέοι ισχυροί μετασεισμοί

Εντωμεταξύ, όπως σας γράψαμε από το star.gr, δύο νέοι ισχυροί μετασεισμοί ταρακούνησαν πάλι το Σάββατο το βράδυ το νησί.

Ο πρώτος σημειώθηκε στις 20.10, μπροστά στην κάμερα του Star,  και είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ, ενώ ένας δεύτερος  4,.7 ρίχτερ - ακολούθησε δεκαπέντε λεπτά αργότερα.  

Τσιμεντένια μπάρα θα κατασκευαστεί στο λιμάνι της Κω ως προσωρινή λύση

Το Σάββατο το μεσημέρι εξειδικευμένοι δύτες βούτηξαν στο λιμάνι της Κω, για να κάνουν υποβρύχιες λήψεις... Αυτές ήταν που αποκάλυψαν πως ο κρηπιδότοιχος άντεξε τα 6.6 ρίχτερ, φανερώνοντας έτσι και τη... λύση του προβλήματος, στους ειδικούς. Αποφασίστηκε να κατασκευαστεί, προσωρινά, μια τσιμεντένια μπάρα, ώστε πολύ σύντομα να εξυπηρετηθούν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. 

Ο συντονισμός του συγκεκριμένου έργου αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν. Στη συνέχεια θα ληφθούν αποφάσεις για την πλήρη λειτουργική αποκατάσταση του λιμανιού.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top