Εσπευσμένα στα νοσοκομεία οι τραυματίες! Ακρωτηριάστηκε ο ένας- Οι 3 σε σοβαρή κατάσταση

Κλιμάκια μηχανικών στους δρόμους του νησιού ελέγχουν τα κτίρια- Πρώτη Ανάρτηση 21-07-2017 10:44

Εσπευσμένα στα νοσοκομεία οι τραυματίες! Ακρωτηριάστηκε ο

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η επιχείρηση αερομεταφοράς, στην Κρήτη, τεσσάρων ατόμων που τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια της ισχυρής σεισμικής δόνησης που έπληξε την Κω.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν από το νησί στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αεροσκάφος C-130. Από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» τους παρέλαβαν μονάδες του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία. Τα πρώτα στοιχεία θέλουν έναν από τους τραυματίες να είναι διασωληνωμένος, δύο με κατάγματα και έναν με τραύμα στο κεφάλι.

Επί ποδός βρίσκεται το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τόσο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, που εφημερεύει, όσο και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. 

Τραυματίες μεταφέρθηκαν και στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα διακομίστηκαν μια Νορβηγίδα, ένας Έλληνας κι ένας Τούρκος, ενώ δυο Σουηδοί και δυο ακόμα Έλληνες ήταν εκείνοι που μεταφέρθηκαν στην Κρήτη. Ένας από τους σοβαρά τραυματίες υπέστη ακρωτηριασμό και στα δυο του πόδια κι άλλος έχασε το δεξί του μάτι.

Οι δυο νεκροί, ο 27χρονος Σουηδός και ο 39χρονος Τούρκος, βρίσκονταν κάτω ακριβώς από τον τοίχο του μπαρ που κατέρρευσε την ώρα του σεισμού, όπως όλα δείχνουν.

Κατ’ εντολή του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννη Γλυνού, από νωρίς το πρωί βρίσκονται στους δρόμους του νησιού κλιμάκια μηχανικών της Κω και της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, ώστε να ελέγξουν τα κτίρια που επλήγησαν από τη σεισμική δόνηση.

Διαβάστε επίσης:

Ένας Τούρκος κι ένας Σουηδός οι δύο νεκροί από τα φονικά Ρίχτερ στην Κω

Αυτό είναι το μπαρ που κατέρρευσε στην Κω από τον σεισμό- Νεκροί 2 τουρίστες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top