«Αφρικανή» τουρίστρια ψέκασε τα αρχαία στη Βεργίνα! Συναγερμός στην ΕΛΑΣ

Από τις 10 Μαΐου προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της μυστήριας υπόθεσης-Πρώτη ανάρτηση: 19-07-2017 19:46

Μία περίεργη υπόθεση με καταστροφές αρχαίων στο Μουσείο της Βεργίνας από... μυστηριώδη Αφρικανή επισκέπτρια, απασχολεί τις τελευταίες εβδομάδες την Ελληνική Αστυνομία! Οι διωκτικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν την Αφρικανή σε όλη την επικράτεια, και να ανακαλύψουν τα κίνητρα της.

Αναλυτικότερα... 

Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές αναζητούν από τις 10 Μαΐου μια αφρικανή ενδεχομένως και κρεολή- άνω των 60 ετών, με έθνικ αμφίεση, η οποία φορά τουρμπάνι και κελεμπία. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία, η μυστηριώδης γυναίκα εισήλθε στο χώρο του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στην Βεργίνα, κρατώντας μια μαύρη τσάντα, στην οποία είχε ένα μικρό ψεκαστήρα, που δεν έγινε αντιληπτός από τους υπαλλήλους-φρουρούς του χώρου.

Σύμφωνα με αναφορές, η επισκέπτρια ράντισε με άχρωμο, άοσμο κι ελαιώδες υλικό τις πώρινες βάσεις έντεκα επιτύμβιων στηλών, δημιουργώντας μεγάλους «λεκέδες» στα αρχαία. Επίσης, ψέκασε μεγάλο αριθμό ενημερωτικών επιγραφών και φωτογραφιών.

Όταν οι υπεύθυνοι του μουσείου στην Βεργίνα κι η ΕΛΑΣ εντόπισαν τις αλλοιώσεις από τις ψεκασμένες επιτύμβιες στήλες, αναζήτησαν το υλικό από τις κάμερες. Ετσι, οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας ανακάλυψαν ποια προξένησε τις φθορές στα αρχαία αντικείμενα, κι όχι μόνο. 

Η Αστυνομία προσπαθεί να αντλήσει στοιχεία για προγενέστερες και μεταγενέστερες κινήσεις της Αφρικανής, κι αν συμμετείχε σε κάποιο τουριστικό «γκρουπ». Παρότι στη Βεργίνα πήγε κι έφυγε με ταξί. 

Από το υπουργείο Πολιτισμού υποστηρίζουν ότι δεν έχει ξανασυμβεί ανάλογο περιστατικό, και οι τουρίστες σέβονται πλήρως τα εκθέματα, σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top