Ο Ιός του Δυτικού Νείλου χτυπά ξανά την Ελλάδα! Στο νοσοκομείο ένας αγρότης- Συμβουλές προστασίας

Τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Κατερίνα Παπακωστοπούλου

Το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου που μεταδίδεται από το τσίμπημα του κουνουπιού εμφανίστηκε ήδη στη χώρα μας.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τον Παναγιώτη Στάθη, η  Κατερίνα Παπακωστοπούλου, «όπως ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ασθενής είναι αγρότης από την Αργολίδα και έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ είναι καλά στην υγεία του».

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί ότι για δυο χρόνια δεν είχε καταγραφεί κρούσμα της λοίμωξης από τον ιό του δυτικού Νείλου. Κρούσματα του συγκεκριμένου ιού είχαμε την τετραετία 2010-2014 σε ανθρώπους και ζώα.

Τι γίνεται τώρα; Όπως είπε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου, «όλοι μας θα πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας, ώστε να αποφύγουμε τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Δηλαδή, να χρησιμοποιούμε αντικουνουπικά, σήτες, κουνουπιέρες και κλιματιστικά».

Στο ερώτημα «αν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος στην περιφέρεια Αργολίδας, ακριβώς επειδή εκεί είχαμε το κρούσμα», το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει πως μετά από σύσκεψη που έγινε με τους τοπικούς φορείς, θα εντατικοποιηθούν τα μέτρα πρόληψης και θα υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση για το πως θα εξελιχθεί η νόσος.

Υπενθυμίζουμε ότι από το τσίμπημα του κουνουπιού μεταδίδεται και η ελονοσία, για την οποία το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει δώσει στο επίσημο site του, περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη επικινδυνότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top