Και την Αττική θα χτυπήσει η "Μέδουσα" τις επόμενες ώρες!

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία

Και η  Αττική θα πέσει "θύμα" της κακοκαιρίας, γνωστή ως "μέδουσα". Από το βράδυ της Κυριακής ,προς το ξημέρωμα θα σημειωθούν  τοπικές βροχές, οι οποίες φαίνεται πως θα είναι... εξασθενημένες. Όμως, ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων, θα σημειωθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας, με καταιγίδες. Από την Τρίτη όμως, επιστρέφει σιγά σιγά το καλοκαίρι, όπως επισημαίνει στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star  ο μετεωρολόγος, Μανώλης Ανανδρανιστάκης.

 

 

 

«Την Δευτέρα  αν εξαιρέσουμε τις νοτιότερες περιοχές και συγκεκριμένα τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίο, ο καιρός θα είναι καλός με τοπική μόνο συννεφιά, αλλά σχετικά χαμηλή θερμοκρασία ακόμα και στα νησιά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε άστατο καιρό με βροχές  και καταιγίδες. Και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος μέχρι το μεσημεράκι όπου θα αρχίσει να βελτιώνεται παντού. Θα έχουμε 7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο ίσως και 8.'Ετσι η θερμοκρασία θα πέσει στους 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στους 27 στην Αθήνα. Η Τρίτη θα είναι μία καλή μέρα. Θα έχει συννεφιά μόνο σε Κυκλάδες, Κρήτη, Ανατολικά και Ηπειρωτικά. Από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα είναι αρκετά υψηλότερη. Γενικά θα είναι μία εβδομάδα με αεράκι».

Εντωμεταξύ η  κακοκαιρία ήδη έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε διάφορα οδικά δίκτυα, όπως είπε η δημοσιογράφος του Star Θεοδώρα, Θεοδωρουλάκη.

 

 

 

«Έχουμε έντονη βροχή αλλά και χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη και να δημιουργούνται προβλήματα. Στην Πατρών- Πύργου πολλοί οδηγοί χρειάστηκε να σταματήσουν στην άκρη του δρόμου γιατί δεν υπήρχε καθόλου ορατότητα και η κίνηση των αυτοκινήτων γινόταν με πολύ αργές ταχύτητες . Προβλήματα αντιμετωπίζουν και όσοι έρχονται στην Αθήνα από την Κόρινθο. Στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων η βροχόπτωση είναι έντονη και όλοι θα πρέπει να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην οδήγηση».

Η - σπάνια για την εποχή και το γεωγραφικό πλάτος της Ελλάδας - κακοκαιρία, με την ονομασία " Μέδουσα", ξεκίνησε την κάθοδό της από τη νύχτα του Σαββάτου, προκαλώντας προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μάλιστα τα στοιχεία των μετεωρολόγων εκπέμπουν... sos  για τη Θεσσαλία, τη νότια Χαλκιδική, τις Σποράδες και τη Βορειοανατολική Εύβοια (ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ).

ΜΕΤΣΟΒΟ

Χειμωνιάτικος προορισμός το Μέτσοβο ....χειμωνιάτικο και το σκηνικό του καιρού , στα μέσα του Ιουλίου, όπως μας το μεταφέρει  η κάμερα του epirusgate. Ο κεντρικός δρόμος της ορεινής κωμόπολης μέσα σε λίγα μόλις λεπτά καταρρακτώδους βροχής,  έμοιαζε με χείμαρρο που παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του. Μέχρι που η βροχή έγινε χαλάζι ντύνοντας στα λευκά τις στέγες των σπιτιών.

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Η σφοδρή βροχόπτωση και οι ισχυροί άνεμοι ,που επί τρεις ώρες μαστίγωναν τη Μακεδονία, βύθισαν την Πτολεμαΐδα στο σκοτάδι. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια, υπόγεια πλημμύρισαν, ενώ  η πυροσβεστική δέχθηκε 42 κλήσεις για άντληση υδάτων και τέσσερις για κοπές δέντρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top