Φωτιά στο Ζευγολατιό: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 33χρονος πυροσβέστης που τραυματίστηκε

Στο πλευρό του βρίσκονται οι γονείς του καθώς και η ηγεσία του πυροσβεστικού σώματος

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 33χρονος δόκιμος ανθυποπυραγός του πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ ο οποίος τραυματίστηκε χθες το απόγευμα στην Πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Με ελικόπτερο σούπερ πούμα μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Κορίνθου στο 251 νοσοκομείο αεροπορίας όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Στο πλευρό του βρίσκονται οι γονείς του καθώς και η ηγεσία του πυροσβεστικού σώματος, ενώ στο νοσοκομείο πήγε και ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο νεαρός πυροσβέστης τραυματίστηκε όταν τρακτέρ που τον μετέφερε σε δύσβατο σημείο της πυρκαγιάς ανατράπηκε. Ο 19χρονος οδηγός του γεωργικού μηχανήματος και τρεις ακόμη πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Η φωτιά στο Ζευγολατιό εκδηλώθηκε σε ρεματιά,, σε αγροτοδασική έκταση. Μια αποθήκη που ήταν γεμάτη φιάλες υγραερίου τυλίχθηκε στις φλόγες.

Το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στην περιοχή Αθίκια Κορινθίας, σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Η φωτιά κοντά στο χωριό Λευκίμμη της Αλεξανδρούπολης τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Στη Ζάκυνθο δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο. Οι τέσσερις διαδοχικές πυρκαγιές δημιουργούν προβληματισμό και για το λόγο αυτό βρίσκεται στο νησί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Από τις έξι το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις έξι το απόγευμα της Παρασκευής εκδηλώθηκαν συνολικά 46 δασικές πυρκαγιές.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top