Μοναχή εκπαιδευτικός διώκεται γιατί κράτησε ανοιχτό ένα σχολείο στην Ευρυτανία

Δήλωνε ότι στο σχολείο φοιτούσαν περισσότεροι μαθητές από τους κανονικούς

Μοναχή διώκεται γιατί κράτησε ανοιχτό σχολείο

Ανάστατη είναι η κοινωνία της Δυτικής Φραγκίστας Ευρυτανίας μετά από την απόφαση του Προϊστάμενου της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο για τη δίωξη της μοναχής Φεβρωνίας που ήταν διευθύντρια του ΕΠΑΛ του χωριού.

Ποιο ήταν το έγκλημα της μοναχής Φεβρωνίας; Σύμφωνα με το Lamia Report, φέρεται να δήλωσε ότι στο σχολείο φοιτούσαν παραπάνω μαθητές από ότι στην πραγματικότητα, ώστε να μην μπει λουκέτο στο σχολείο από το υπουργείο Παιδείας, λόγω του μικρού αριθμού μαθητών.

Ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ζητά την τιμωρία και την καθαίρεση της μοναχής από διευθύντρια του ΕΠΑΛ, ενώ την Τετάρτη κλήθηκε να απολογηθεί ενώπιον του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία που θα αποφασίσει και για την τύχη της.

Ολόκληρο το χωριό, γονείς, μαθητές, βρίσκονται στο πλευρό της μοναχής Φεβρωνίας που το μόνο που θέλησε ήταν να κρατήσει ανοιχτό το σχολείο.

«Η Μοναχή Φεβρωνία υπεραγαπούσε το μοναχικό βίο και το Χριστό στον οποίο είχε αφιερωθεί από νεαρή ηλικία. Η αγάπη της όμως για τα παιδιά και την εκπαίδευση ήταν τόσο μεγάλη που υπερίσχυσε και τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί σε αυτό το έργο υπερβάλλοντας εαυτό και με πολλές προσωπικές θυσίες. Αντί να τη βραβεύσουν για το έργο της και την προσφορά της σε αυτόν τον τόπο και την εκπαίδευση, κάποιοι τη διώκουν. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί ερημώνουν τα χωριά μας..., είπε εκπρόσωπος των γονέων του σχολείου στο LamiaReport.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ΕΛΜΕ των νομών της Στερεάς (Ευρυτανίας, Φθιώτιδας Φωκιδας, Βοιωτίας και Εύβοιας) καταγγέλλουν τον Προϊστάμενό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, για την μορφή διοίκησης που ασκεί, κάνοντας λόγο για πληθώρα διώξεων σε εκπαιδευτικούς, για "ψύλλου πήδημα", με αποτέλεσμα να υπονομεύεται συστηματικά η λειτουργία των μικρών σχολικών μονάδων της Ευρυτανίας, οι οποίες απειλούνται με λουκέτο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top