Πρόστιμο 50.000 ευρώ στον πρώην δήμαρχο Καλύμνου γιατί πλήρωνε βοσκό να πηγαίνει στα Ίμια!

Δείτε τι είπε ο ίδιος

Πρόστιμο στον πρώην δήμαρχο Καλύμνου γιατί πλήρωνε βοσκό

Πρόστιμο 50.000 ευρώ επιβλήθηκε από τον Ελεγκτικό Συνέδριο στον πρώην δήμαρχο Καλύμνου, Δημήτρη Διακομιχάλη, επειδή όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο Blue Sky, του καταλογίστηκε ότι ενίσχυε οικονομικά για 7 χρόνια παράνομα τον βοσκό που πήγαινε στα Ίμια για να φροντίσει τα κατσίκια του. Ο πρώην δήμαρχος Καλύμνου, ο οποίος είχε υψώσει την ελληνική σημαία στα Ίμια καλείται να πληρώσει το ποσό αυτό από τη τσέπη του αναδρομικά και εντόκως, με το σκεπτικό ότι οι δαπάνες αυτές δεν ήταν νομίμως υλοποιημένες! 

Δημήτρης Διακομιχάλης 

«Μέχρι το 2002, ως δήμαρχος, κράτησα το βοσκό Αντώνη Βεζυρόπουλο στα Ίμια, εγκρίνοντάς του, με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ποσό 2 εκατομμυρίων δραχμών- σημερινά 6.000 ευρώ- το χρόνο, ώστε να μπορεί να καλύπτει τα έξοδα καυσίμων, πηγαινοερχόμενος με τη βάρκα του στις βραχονησίδες που είναι απόσταση 6,5 μιλίων από το λιμάνι της Καλύμνου. Τα ποσά ήταν για να αγοράζει τροφή, να μεταφέρει νερό και να περιποιείται τακτικά τα κατσίκια, επιβεβαιώνοντας έτσι την ελληνική κυριαρχία, όπως έκανε επί χρόνια νοικιάζοντας τις βραχονησίδες από το δήμο. Διότι πρόκειται για δημοτική έκταση, σύμφωνα με Ιταλικούς, βρετανικούς, αμερικανικούς και τουρκικούς χάρτες που έχω», είπε ο κ. Διακομιχάλης.

«Μετά τον Απρίλιο του 2004, και την αλλαγή, εν τω μεταξύ, της δημοτικής αρχής το 2002, ο βοσκός δεν πήγαινε, αφού δεν είχε την οικονομική στήριξη του δήμου, ενώ ο ίδιος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα έξοδα. Δεν πάει πια… Ειδικά τώρα, που έχουμε γενικευμένη αμφισβήτηση του Αιγαίου. Επειδή ούτε το υπουργείο Εξωτερικών ούτε το υπουργείο Αιγαίου μπόρεσε να καλύψει το ποσό αυτό που φαίνεται οδήγησε στη… χρεοκοπία της Ελλάδας, μου καταλόγισαν ως μη νόμιμες δαπάνες 50.000 ευρώ.. Απαίτηση και μάλιστα εντόκως..», πρόσθεσε και ανέφερε ακόμη: «Εγώ του πλήρωνα τα έξοδα. Αυτές τώρα οι δαπάνες είναι καταλογιστέες σε μένα. Με το σκεπτικό ότι δεν ήταν νόμιμα υλοποιημένες αυτές οι δαπάνες… Όταν ο βοσκός πήγαινε στα Ίμια,τα τουρκικά πλοιάρια προσπαθούσαν να τον παρενοχλήσουν αλλά μέχρι εκεί. Σήμερα, δεν υπάρχει πλέον ζώσα ψυχή στα Ίμια», εξήγησε ο ίδιος. 

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Διακομιχάλη

Ο Δημήτρης Διακομιχάλης γεννήθηκε στην Κάλυμνο το 1951, όπου και έζησε τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια.Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Τορίνο, στην Σχολή των Πολιτικών Μηχανικών. Αποφοίτησε με Άριστα το 1975, ενώ παράλληλα τα χρόνια των σπουδών του, υπήρξε συνεργάτης του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών της Ιταλίας. Ακολούθως υπηρετεί στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού ως έφεδρος αξιωματικός. Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην Αθήνα και την Κάλυμνο. Επίσημα, στο χώρο της πολιτικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εμφανίζεται στις δημοτικές εκλογές του 1982, όπου και εκλέγεται πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος....Υπήρξε επιλαχών Βουλευτής στις εκλογικές αναμετρήσεις Νοεμβρίου του 1989, Απριλίου του 1990 και Οκτωβρίου του 1993. Τον Οκτώβριο του 1994, εξελέγη Δήμαρχος Καλυμνίων ως επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού "Αγώνας για την Κάλυμνο μας", συγκεντρώνοντας το 60% στις προτιμήσεις των Καλυμνίων ψηφοφόρων. Η ημερομηνία αυτή καταγράφηκε ως εφαλτήριο μιας γενικότερης προσπάθειας για την αναγέννηση του Νησιού. Την τετραετία 2010-2014 διετέλεσε Δήμαρχος Καλυμνίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top