Θα μας ΠΝΙΞΟΥΝ τα σκουπίδια! Πλήρες αδιέξοδο στις συζητήσεις με το υπουργείο – Τι προτείνει η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Ανυποχώρητες και οι δύο πλευρές

Σε πλήρες αδιέξοδο βρίσκονται οι συζητήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ με το υπουργείο Εσωτερικών όσον αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι με τους συμβασιούχους, με τους πολίτες της χώρας να είναι όμηροι μιας ανυπόφορης κατάστασης με βουνά από σκουπίδια παντού, δυσοσμία και τον κίνδυνο λοιμώξεων να καραδοκεί.

«Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Διαβάζοντας με τους νομικούς μας τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, τη γυρίσαμε πίσω στον κ. Σκουρλέτη, γιατί αυτή η ρύθμιση αφήνει στον δρόμο 10.000 συμβασιούχους», είπε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Νίκος Τράκας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Μάλιστα παρουσίασε και την πρόταση των εργαζομένων για προσλήψεις προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, την οποία όμως ο υπουργός Π. Σκουρλέτης απέρριψε, χαρακτηρίζοντάς την εκτός τόπου και χρόνου.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της ΠΟΕ – ΟΤΑ περιλαμβάνει προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη πάγιων αναγκών των δήμων στον τομέα καθαριότητας μέσω ειδικών αντικειμενικών διαδικασιών υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Επίσης περιλαμβάνονται σε αυτήν αντικειμενικά κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού, όπως η μοριοδότηση των υποψηφίων βάσει των μηνών εμπειρίας τους, ενώ επιτυγχάνεται και η εξαίρεση των ορίων ηλικίας.

Την πρόταση αυτή θα παρουσιάσει η ΠΟΕ – ΟΤΑ σήμερα στον Π. Σκουρλέτη στις 12:30, όμως τα περιθώρια συμφωνίας φαντάζουν ιδιαίτερα στενά, αφού ο υπουργός την έχει ήδη απορρίψει. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top