AEI ή αλλιώς… Ανομία Εντός Ιδρυμάτων-Ναρκωτικά, ξυλοδαρμοί και κλοπές

Σοκαριστικές καταγγελίες φοιτητών στην κάμερα του Star

Ναρκωτικά μέσα στα πανεπιστήμια, φοιτητές να παίρνουν την δόση τους στους διαδρόμους και να πέφτουν κάτω από την δόση. Αυτές τις εικόνες αντικρίζει πολλές φορές η Σοφία Κρητικού.

«Όταν περνάς μπροστά από την σχολή σου και βλέπεις ανθρώπους ξαπλωμένους είναι λογικό να φοβάσαι, και όχι μόνο να φοβάσαι αλλά να νιώθεις και περίεργα.Αν περάσει κανείς  έξω από τη νομική θα δει ότι γίνεται χρήση και εμπορία. Και  είναι προφανές ότι είναι τόσο κοντά που μπαίνει και μέσα και εκεί νομίζω τίθεται το ζήτημα του ποιος μπορεί τελικά να μπαίνει στα πανεπιστήμια» δηλώνει η νεαρή φοιτήτρια στην κάμερα του Star.

Μπαίνει όποιος θέλει και το χειρότερο κάνει ό,τι θέλει. Όπως αυτές οι εικόνες από το αριστοτέλειο, που ο φακός καταγράφει συναλλαγή ναρκωτικών.

Το κακό δεν σταματά εδώ. Φοιτητές καταγγέλλουν ξυλοδαρμούς από συμφοιτητές τους. Ο νόμος της σιωπής σπάει για το Νικήτα Μπαλαγούρα, που έπεσε θύμα μέσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

«Τον τελευταίο καιρό ζούμε σε ένα κλίμα ανασφάλειας και ανομίας  έχουν γίνει κλοπές ξυλοδαρμοί. Ήρθαν μια μερίδα ατόμων  μας ξυλοκοπήσανε για να διεκδικήσουν κάτι το οποίο είναι ανούσιο» δήλωσε ο ίδιος στο Star.

Η μεγάλη μάστιγα όμως στα πανεπιστήμια είναι οι κλοπές. Τα κρούσματα πολλά αλλά οι φοιτητές φοβούνται πολλές φορές να  αναφέρουν την κλοπή. Ο Κώστας Δεκαβάλλας που βρίσκεται στο πτυχίο, δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι  έπεσε θύμα κλοπής μέσα στα φοιτητικά έδρανα.

«Έπεσα θύμα κλοπής πέρυσι τέτοια εποχή μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου. Ξέρω ότι και σε άλλους συμφοιτητές μου έχει συμβεί  το ίδιο πράγμα. Δυστυχώς είναι μια δυσάρεστη κατάσταση. Δεν το βρήκα και μάλιστα συζητώντας με  άλλους μου είπαν δεν υπάρχει λόγος να το ψάξεις, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις το προσωπικό σου αντικείμενο».

Δεν είναι πάντως λίγοι οι φοιτητές που ακολουθώντας το παράδειγμα του αριστοτελείου πανεπιστημίου ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην συλλογή υπογραφών για την παραβατικότητα μέσα στους χώρους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top