ΤΣΟΥΝΑΜΙ στο Αιγαίο από τον ΦΟΝΙΚΟ σεισμό των 6,1 ρίχτερ- Είχε να συμβεί από το 1956!

Ανησυχούν οι σεισμολόγοι

Οι σεισμολόγοι εξακολουθούν να παρακολουθούν την σεισμική δραστηριότητα, αναμένοντας έναν μεγάλο μετασεισμό. Με μελέτες παρακολουθούν και άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς δεν αποκλείεται ένας νέος σεισμός σε άλλη περιοχή, όπως άφησε να εννοηθεί ο Άκης Τσελέντης.

Tα 6,1 ρίχτερ δεν ταρακούνησαν μόνο το Βορειοανατολικό Αιγαίο, αλλά προκάλεσαν και τσουνάμι. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά το φαινόμενο καταγράφηκε επίσημα.

Στο παρελθόν έχει καταγραφεί τσουνάμι στην Αμοργό, το 1956, και το θαλάσσιο κύμα βαρύτητας που εκδηλώθηκε είχε ύψος που έφτασε τα 25m στις νοτιοανατολικές ακτές του νησιού. 

Οι σεισμολόγοι συνεχίζουν να παρακολουθούν την δραστηριότητα στην περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, μιλώντας χθες, Τρίτη, στο Κεντρικό Δελτιο Ειδήσεων του Star, άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να έχουμε ένα νέο σεισμό σε νέα περιοχή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, όπως θα δείτε στο βίντεο.  

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:10 το πρωί της Τετάρτης και στην περιοχή της Γαύδου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται βόρεια του νησιού. Από την δόνηση, που έγινε αισθητή στο νησί, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top