Το STAR στο Αμύνταιο-Ο άνθρωπος που δεν πρόβλεψε την καταστροφή στην επιτροπή για την εκτίμηση της!

Τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού η Ραλλιώ Λεπίδου

Τρεις είναι οι επιτροπές που θα ερευνήσουν τα ακριβή αίτια της κατολίσθησης στο Αμύνταιο. 

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, «μια 8μελής επιτροπή έχει συγκροτηθεί με απόφαση και πρωτοβουλία του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ, κ.Παναγιωτάκη. Πρόκειται για 8 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι καθηγητές και υπηρεσιακοί. Αίσθηση προκάλεσε πως ένα από τα πρόσωπα αυτά είναι ο τεχνικός σύμβουλος της εταιρίας, ο οποίος πρόσφατα με συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην περιοχή. Και λίγες μέρες μετά είδαμε... τις τεράστιες καταστροφές».

«Αυτή η 8μελής επιτροπή θα πρέπει –με εντολή του αρμόδιου υπουργού- μέχρι το τέλος Ιουνίου να δώσει το πόρισμα για τα ακριβή αίτια της κατολίσθησης στο ορυχείο Αμυνταίου», πρόσθεσε η Ραλλιώ Λεπίδου, σημειώνοντας ότι «στις εκτιμήσεις θα λάβει μέρος και η επιθεώρηση μεταλλίων αλλά και μια ειδική επιτροπή από την πολιτεία».

Σχετικά με τον προβληματισμό γιατί ενώ ο κόσμος γνώριζε από το 2011 πως έπρεπε να φύγει από την περιοχή, δεν το έκανε, η απάντηση που δόθηκε είναι ότι δεν εκτιμούσαν πως θα συμβεί κάτι τέτοιο τόσο μεγάλο, παρά το γεγονός ότι είχε γίνει ... σχετική έρευνα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top