Σε απόγνωση οι κάτοικοι στο Αμύνταιο-Αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους-ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ από την κατολίσθηση

Τα "κατάπιε" η γη

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά την κατολίσθηση του ορυχείου της ΔΕΗ στο Αμύνταιο που είχε σαν αποτέλεσμα να αλλάξει εντελώς ο χάρτης της περιοχής.

«Αυτό που δεν φρόντισαν να κάνουν οι υπεύθυνοι εδώ και χρόνια που ήταν απαίτηση των κατοίκων, ήρθε η φύση να το κάνει με μια βίαιη μετακίνηση υλικών, μέσα σε 5 λεπτά. Το χωριό από εκείνη τη στιγμή βιώνει μια τραγική κατάσταση. Κόσμος πανικόβλητος άρχισε να τρέχει από τα σπίτια του και να χάνει το βιός του. Όλος ο οικισμός μετακινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Εύχομαι κανείς να μην ζήσει κάτι ανάλογο.

Ο κόσμος μένει σε πλησιέστερα ξενοδοχεία, της περιοχής Αμυνταίου και Πτολεμαΐδας και σύμφωνα με τους ειδικούς το φαινόμενο αυτό θα συνεχίσει και για τουλάχιστον 2-3 μέρες ακόμα», σημείωσε ο Λεωνίδας Πινόπουλος, αντιπρόεδρος τοπικής κοινότητας Αναργύρων προσθέτοντας πως οι ζημιές θα καταγραφούν άμεσα και ανακοινώθηκε η απαλλοτρίωση του οικισμού.

«Έχουν αλλάξει τα πάντα. Είμαι σε κατάσταση σοκ. Η μετακίνηση είναι πολύ βίαιη. Την ημέρα που έγινε η κατολίσθηση, συσκευάζαμε φρούτα για να τα πουλήσουμε και είδαμε έναν βοσκό να τρέχει και να λέει “Παιδιά άνοιξαν τα ρήγματα. Τρέξτε!” Μετά από 5 λεπτά έγινε η κατολίσθηση. Προσπαθούσαμε να σώσουμε ότι  μπορούσαμε. Τα σπίτια μας καταστράφηκαν. Και επαγγελματικά επίσης είμαστε σε τέλμα», είπε ο Πέτρος, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top