Στην Αθήνα για πρώτη φορά η ευρωπαϊκή διάσκεψη της Concordia

Σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο αντάλλαξαν απόψεις για κρίσιμα ζητήματα

Ο ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Concordia", που στοχεύει στην ανάπτυξη συμμαχιών για την κοινωνική ευημερία και αποτελεί θερμοκοιτίδα ιδεών, πραγματοποιεί για πρώτη φορά Ευρωπαϊκή Διάσκεψη στην Αθήνα. Τις εργασίες της διήμερης συνόδου, όπου παρευρέθησαν σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, άνοιξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπης Παυλόπουλος.

«Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε ότι έχουμε πράξει το χρέος μας για να μπορούμε να είμαστε αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ζητάμε από τους εταίρους μας, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να πράξουν το δικό τους χρέος απέναντι στην Ελλάδα, για να ξαναβρεί η χώρα μας το δρόμο της ανάπτυξης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κύριος Παυλόπουλος.

Η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη της "Concordia", η οποία έχει διεθνή επίδραση σε καίρια ζητήματα, αποτελεί μια σημαντική συνάντηση ηγετών από τον χώρο της πολιτικής, του επιχειρείν και μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, για το πώς οι συνεργασίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορούν να αποτελέσουν το μοχλό δύναμης για την ανάδειξη κρίσιμων παγκοσμίων ζητημάτων.  

«Στο "Concordia" πιστεύουμε ότι η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην Ευρώπη», δήλωσε ο ιδρυτής του οργανισμού, κύριος Matthew Swift.

Η προσφυγική κρίση, οι στόχοι για την εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης, η επίτευξη της ασφάλειας στην περιοχή μας, το Brexit, καθώς και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι τα ζητήματα που συζητούνται στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη "Concordia Europe".

«Αυτή η χώρα δίνει πολλά στην Ευρώπη και πρέπει αυτές οι προσπάθειες των Ελλήνων να αναγνωριστούν»  τόνισε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Το «παρών», μεταξύ άλλων στην πρώτη ημέρα εργασιών, έδωσαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η σύζυγος του προέδρου της Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη.

Αύριο Τετάρτη στις 19:00, κατά την δεύτερη, δηλαδή, ημέρα εργασιών της συνόδου, θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top