ΦΩΤΟ ΚΑΙ VIDEO από την εκκένωση του Ελληνικού που έγινε με καθυστέρηση ενός χρόνου!

Αναίμακτη η επιχείρηση της Αστυνομίας-Απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους να πλησιάσουν

Με καθυστέρηση δεκατριών μηνών, υλοποιήθηκε η δέσμευση του Γιάννη Μουζάλα για εκκένωση της παράτυπης μονάδας του Ελληνικού από μετανάστες που είχαν βρει εκεί στέγη. Η επιχείρηση ήταν αναίμακτη. Ωστόσο ερωτηματικά προκάλεσε η απόφαση να απομακρυνθούν οι δημοσιογράφοι.

Τα αθώα παιδικά μάτια των δυο μικρών αυτών προσφυγόπουλων κοιτούν προς τα πούλμαν που είναι έτοιμα να μεταφέρουν τους πρόσφυγες από το Ελληνικό, στο νεόχτιστο χοτ-σποτ της Θήβας. Ετοιμάζονται για ένα ακόμη ταξίδι. Με την ελπίδα ότι στη Βοιωτία όπου οι συνθήκες είναι πραγματικά ανθρώπινες- θα εγκατασταθούν πλέον μόνιμα.

«Μετά από 635 μέρες λειτουργίας εκκενώνεται το Ελληνικό. Να ευχηθούμε να πάνε σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης» δήλωσε ο Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού.

Το είπαν αποθήκη ψυχών. Πλέον στο Ελληνικό είχαν απομείνει 600 μετανάστες, που ειδοποιήθηκαν από χθες ότι θα μεταφερθούν αλλού.

Από τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής, η αστυνομία απέκλεισε το χώρο του Ελληνικού από την πλευρά της παραλιακής, τοποθετώντας κορδέλες.

Στους δημοσιογράφους απαγορεύτηκε να πλησιάσουν, όπως επίσης να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται πλέον το Ελληνικό.

Λίγο μετά τις 8, αστυνομικοί μπαίνουν μέσα στην αίθουσα αφίξεων του πρώην αεροδρομίου, και ζητούν από τους πρόσφυγες να ετοιμαστούν για αναχώρηση.

Μια ομάδα αλληλέγγυων ήρθε για συμπαράσταση.

Τετρακόσιοι πενήντα από τους μετανάστες που αποτελούν οικογένειες, άρχισαν να κουβαλούν τις αποσκευές τους σε  φορτηγά μεταφορικών εταιριών.

Λίγο αργότερα, με συνοδεία των ΜΑΤ, οι υπόλοιποι 150 παράτυποι μετανάστες που είχαν έρθει μόνοι τους στην Ελλάδα, μπήκαν σε δυο αστικά-λεωφορεία φυσαρμόνικες, με προορισμό το Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη.

Το υπουργείο μιλά για ομάδα παραβατικών που θα μεταφερθούν στην Αμυγδαλέζα, για να απελαθούν. Οι άλλοι θα πάνε στο Δερβένι ή τα Οινόφυτα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top