Μια άλλη Ελλάδα! Start-ups φοιτητών βάζουν πλώρη για ευρωπαϊκό διαγωνισμό

Το μέλλον της χώρας έχει επιχειρηματικό χάρισμα

Εκατοντάδες φοιτητές από πανεπιστήμια της χώρας εντυπωσίασαν με την εφευρετικότητα και το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο, στον 3ο φοιτητικό διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. 

Η Park Allou, η νικήτρια ομάδα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, δημιούργησε ένα έξυπνο κολωνάκι για πεζοδρόμια. Έχει αισθητήρες που ελέγχουν αν οι θέσεις παρκινγκ και οι διαβάσεις για άτομα με αναπηρία εμποδίζονται από ασυνείδητους οδηγούς.

Ώριμες επιχειρηματικές ιδέες παρουσιαστήκαν από όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Φωτεινό παράδειγμα για τους διαγωνιζόμενους ήταν… ο Φάνης Κουτουβέλης. O ιδιοκτήτης μιας start-up  που πριν λίγα χρόνια ξεκίνησε με κεφάλαιο 50 ευρώ. Σήμερα έλληνες και ξένοι επενδυτές έχουν χρηματοδοτήσει την ιδέα του, με περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια.

«Η ιδέα ήταν να φτιάξουμε ένα ψηφιακό βοηθό για πολύ μικρά καταστήματα (περίπτερα και μίνι μάρκετ),ένα εύκολο και εύχρηστο εργαλείο για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα. Και δημιουργήσαμε ένα σύστημα που τους βοηθά να ξέρουν τα στατιστικά, τις παραγγελίες και το κέρδος τους και να οργανώνουν το κατάστημα τους», είπε ο ίδιος στο STAR.

Οι νικητές του Start-up διαγωνισμού του Σωματείου επιχειρηματικότητας Νέων βάζουν πλώρη για Ελσίνκι και τον Ευρωπαϊκό τελικό. Τα παιδιά αυτά είναι η άλλη Ελλάδα. Εκείνη που αντιστέκεται και επιμένει με όπλο το μυαλό της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top