Σε λαϊκό προσκύνημα στα Χανιά η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη- Σήμερα η ταφή του

Θα "κοιμηθεί" δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα

Σε λαϊκό προσκύνημα στα Χανιά η σορός του Κωνσταντίνου Μη

Με πομπή έφτασε η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Αγία Μαγδαληνή στην Χαλέπα κι έγινε δεκτή με χειροκροτήματα. Όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, η σορός του πρώην Πρωθυπουργού έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και σήμερα, Πέμπτη, στις 13.30, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, ενώ θα ακολουθήσει η ταφή του, δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, στον τάφο που είχε φτιάξει το 2010 για τον ίδιο και την σύζυγο του.

Χιλιάδες άνθρωποι περνούν από χθες, Τετάρτη, από την Αγία Μαγδαληνή για να πουν το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Γράφουν τα συλλυπητήριά τους στο βιβλίο που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο της εκκλησίας κι ανάβουν ένα κεράκι στη μνήμη του.

Η σορός έφτασε με μεταγωγικό αεροσκάφους C-130 στα Χανιά, που την υποδέχθηκαν μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και 4 μαυροφορεμένες γυναίκες και άνδρες με την πένθιμη ενδυμασία των Σφακίων. Η οικογένειά του είχε φτάσει Χανιά με διαφορετική πτήση. Στην εκκλησία, υπήρξε άγημα του στρατού ξηράς, του ναυτικού και της αεροπορίας που απέδωσε τιμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 50 βουλευτές αναμένεται να παρευρεθούν στα Χανιά για την κηδεία.

Στο C-130 με το οποίο μεταφέρθηκε η σορός, σύμφωνα με το cretapost.gr, επέβαιναν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο γιος του και Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κι ο εγγονός του, Κώστας Μπακογιάννης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top