Στο στόχαστρο της αστυνομίας τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες για την επίθεση στον Παπαδήμο

Μεγάλα κενά ασφαλείας στο σύστημα ελέγχου αλληλογραφίας της Βουλής

Στο στόχαστρο 4 άνδρες και 2 γυναίκες Παπαδήμος επίθεση

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται στην αντιτρομοκρατική μετά από την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, καθώς υπάρχουν έντονοι φόβοι για ένα νέο χτύπημα μιας και δεν έχει υπάρξει ακόμα ανάληψη ευθύνης και πλησιάζουμε στη 15η Ιουνίου, ημέρα που η κυβέρνηση ευελπιστεί να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες προτεραιότητα των αστυνομικών είναι ο εντοπισμός της γιάφκας, όπου κατασκευάστηκε το τρομοδέμα που στάλθηκε στον κ. Παπαδήμο, όπως επίσης και του ανθρώπου που την κατασκεύασε.

Αξιωματούχοι της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα… «καθαρό» πρόσωπο που δεν έχει απασχολήσει τις αρχές, καθώς τα ίχνη dna που βρέθηκαν στο πακέτο που εστάλη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όσο και μέρος του δακτυλικού αποτυπώματος που βρέθηκε σε ένα από τα οκτώ «ορφανά» πακέτα των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, δεν ταυτοποιείται με κανένα από αυτά που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές.

Μάλιστα πιστεύουν ότι ο βραχίονας που «χτύπησε» τον πρώην πρωθυπουργό αποτελείται από έξι νέα μέλη, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες.

Τι ακριβώς συνέβη την περασμένη Πέμπτη

Οι αστυνομικοί έχουν πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη την περασμένη Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας με θύμα τον πρώην πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία λοιπόν οι δράστες ταχυδρόμησαν την περασμένη Τρίτη το τρομοδέμα μέσω ενός κουτιού στο κέντρο της Αθήνας. Μέσω των ΕΛΤΑ το δέμα μεταφέρθηκε στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι και την Τετάρτη ταχυδρομικός υπάλληλος το άφησε στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου στο Ψυχικό, όπου και έμεινε πεταμένο στο πεζοδρόμιο για 24 ολόκληρες ώρες. 

Την Πέμπτη, όταν η φρουρά πήγε για να πάρει τον κύριο Παπαδήμο, παρέλαβε τον φάκελο και αφού τον πέρασε μέσα από τα μηχανήματα ελέγχου της Βουλής τον παρέδωσε στον πρώην πρωθυπουργό.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μάλιστα αναφέρουν πως η έκθεση του φακέλου στο πεζοδρόμιο ήταν επικίνδυνη, καθώς θα μπορούσε να κινήσει την περιέργεια περαστικού, ο οποίος θα τον άνοιγε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Αλλάζουν τα μηχανήματα ελέγχου αλληλογραφίας της Βουλής

Αυτό που προβληματίζει έντονα τους επιτελείς της ΕΛΑΣ είναι τα κενά ασφαλείας που αποκαλύφθηκαν μετά το χτύπημα στον πρώην πρωθυπουργό και ιδιαίτερα τα κενά στο σύστημα ελέγχου της αλληλογραφίας στη Βουλή.

Έτσι, στόχος τους είναι να εντοπιστούν αφενός οι αστυνομικοί που είχαν βάρδια την ώρα που πέρασε το επίμαχο πακέτο, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι πιστοποιημένοι κι αν έχουν περάσει από τα ειδικά σεμινάρια που απαιτούνται για τον χειρισμό των μηχανημάτων αυτών και αφετέρου να αποστείλουν σε όλους τους αστυνομικούς που υπηρετούν στα X – Ray υπουργείων, δημόσιων υπηρεσιών, επιχειρήσεων, ακτινογραφία των οχτώ τρομοδεμάτων που βρέθηκαν στα ΕΛΤΑ τον περασμένο Μάρτιο, ώστε κατά τους ελέγχους να ξέρουν τι πρέπει να προσέξουν.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να προμηθευτεί το ελληνικό κοινοβούλιο ένα νέο σύγχρονο σύστημα ελέγχου αλληλογραφίας, ώστε να μην επαναληφθεί περιστατικό ελλιπούς ελέγχου φακέλου ή δέματος.

Παραδοχή Τόσκα: «Έγιναν λάθη στο τρομοδέμα Παπαδήμου»

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας παραδέχθηκε χθες μιλώντας στην ΕΡΤ ότι έγιναν λάθη σε θέματα ασφαλείας στο χειρισμό του τρομοδέματος που εστάλη στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

«Προφανώς έχουν γίνει λάθη στον χειρισμό του δέματος. Από τη στιγμή που ένας πρώην πρωθυπουργός παίρνει στα χέρια του ένα τέτοιο δέμα, σημαίνει ότι έχουν γίνει λάθη», είπε και διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο γεγονός. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top