ΑΝΕΚΔΟΤΟ η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! Παίρνουν δάνειο και βάζουν φέσια για να στείλουν τα παιδιά τους στο φροντιστήριο

Τι δείχνουν τα στοιχεία του κέντρου ανάπτυξης εκπαιδευτικής πολιτικής της ΓΣΕΕ/ Πρώτη ανάρτηση: 29-05-2017 20:15

Δάνειο ακόμα και για να στείλουν τα παιδιά τους στο φροντιστήριο αναγκάζονται να πάρουν πολλοί γονείς, αφού με τους υπάρχοντες μισθούς δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της εξωσχολικής διδασκαλίας.

Πολλοί γονείς καταφεύγουν στο δανεισμό ακόμα και για τα ετήσια δίδακτρα των φροντιστηρίων που είναι 1.500 με 3.000 ευρώ, ανάλογα με την τάξη. Δηλαδή δυσκολεύονται, όπως είναι αναμενόμενο, να καταβάλλουν έστω και 200 ευρώ το μήνα, αφού και οι μισθοί έχουν μείνει σε πολλές περιπτώσεις οι μισοί και οι φορολογικές υποχρεώσεις τους έχουν γονατίσει.  

Στους δέκα γονείς αυτοί που πληρώνουν στην ώρα τους είναι τέσσερις! Τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει και πληρώνουν με την κάρτα. Με χρήματα μετρητά ελάχιστοι πλέον. Κάποιοι γονείς μάλιστα αλλάζουν φροντιστήριο δυο και τρεις φορές μέσα στο χρόνο, προκειμένου να μην πληρώσουν καθόλου.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του κέντρου ανάπτυξης εκπαιδευτικής πολιτικής της ΓΣΕΕ. Το 2015 δόθηκαν 340 εκατομμύρια λιγότερα σε σχέση με το 2012 σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών, καθώς όπως φαίνεται η ξένη γλώσσα είναι η πρώτη δαπάνη που κόβουν  οι γονείς, ώστε να εξασφαλίσουν τουλάχιστον στα παιδιά τους την εισαγωγή σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Δυστυχώς, ο τρόπος με τον οποίο μπαίνουν τα παιδιά σήμερα στο πανεπιστήμιο έχει καταλήξει να είναι δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι του γονέα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top