Ξεκινά την Δευτέρα η άσκηση «Καταιγίδα» στο Αιγαίο-Διπλό Ελληνικό μήνυμα στην Άγκυρα

Ο ελληνικός στόλος ετοιμάζεται να στείλει δυναμική απάντηση στην Τουρκία μετά το ρεσιτάλ προκλητικότητας

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την απέναντι πλευρά του Αιγαίου, ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να υποχωρήσει ως προς τα κυριαρχικά της δικαιώματα έστειλε από το μαρτυρικό Σούλι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Αλλά και ο ελληνικός Στόλος ετοιμάζεται να στείλει το δικό του σαφές μήνυμα με την άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» που αρχίζει αύριο στο Αιγαίο.

Την ώρα που ο Στόλος μας ετοιμάζεται να στείλει ισχυρό μήνυμα αποτροπής με την μεγάλη άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ που ξεκινάει την Δευτέρα στο Βόρειο, Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο, ανάλογο μήνυμα στέλνει προς την Άγκυρα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Από το ηρωικό και μαρτυρικό Σούλι, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι πρέπει να διαφυλάξουμε την Ιστορία μας με το ελεύθερο πνεύμα που μας διακατέχει.

«Υπερασπιζόμαστε, με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και χωρίς ίχνος υποχωρητικότητας, την κυριαρχία μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και τα σύνορά μας, άρα την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα τορπιλίζει για μια ακόμη φορά τις συνομιλίες στο Κυπριακό, γεγονός που προκαλεί την έντονη αντίδραση της Αθήνας:

«Για ακόμη μια φορά, η Άγκυρα  για λόγους εξυπηρέτησης των γεωπολιτικών της συμφερόντων- και ο κ. Ακιντζί οδηγούν σε αδιέξοδο τη διαπραγματευτική διαδικασία υπό τα Ηνωμένα Έθνη, επικαλούμενοι μεθοδολογικούς λόγους και επιχειρώντας να τερματίσουν τη διαπραγμάτευση, επειδή είναι απρόθυμοι να συζητήσουν τον πυρήνα του Κυπριακού προβλήματος που είναι τα θέματα εγγυήσεων και ασφάλειας» αναφέρει με ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε λίγες μέρες ξεκινούν οι υποθαλάσσιες έρευνες της γαλλοιταλικής κοινοπραξίας στην κυπριακή ΑΟΖ, κάτι που αναμένεται να ανεβάσει το θερμόμετρο της έντασης στην περιοχή.  

Η χώρα μας απάντησε στις αιτιάσεις της Άγκυρας προς τον ΟΗΕ, για την ελληνική ΑΟΖ και το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, με σκληρή επιστολή της μόνιμης αντιπροσώπου μας στα Ηνωμένα Έθνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top