Ελίζα Σκολίδη: Το βιογραφικό, η ζωή στο Παρίσι και το πρόβλημα υγείας

Ποια είναι η τηλεοπτική «Σάντρα Μαρθάκη» του «Σασμού»

Βίντεο του «Happy Day» για την «εισβολή» της Ελίζας Σκολίδη στον «Σασμό»

Ανήκει στη νέα γενιά ηθοποιών που τα τελευταία χρόνια έχουν ξεχωρίσει μέσα από τους ρόλους τους σε επιτυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Όμορφη, μορφωμένη, ταλαντούχα, η Ελίζα Σκολίδη, διαθέτει όλο το πακέτο, για να διαγράψει μια λαμπρή πορεία στον χώρο της υποκριτικής. 

Αυτήν την περίοδο τη βλέπουμε στον «Σασμό» στον ρόλο της «Σάντρας Μαρθάκη», μιας φοιτήτριας ιατρικής που ερωτεύεται κεραυνοβόλα τον Αστέρη, δοκιμάζοντας τη σχέση του με την Αργυρώ.

Πριν «εισβάλει» στο σίριαλ του Alpha, είχε κάνει ένα σύντομο πέρασμα από το «Ναυάγιο» του Mega. Εκεί ενσάρκωνε την κόρη του Στελλή (σ.σ. Λεωνίδα Κακούρη) που πνίγηκε στο μοιράιο πλοίο Φοίνιξ. 

 

 

Ελίζα Σκολίδη: Το βιογραφικό της 

  • Η Ελίζα Σκολίδη γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής της στη Γαλλία, καθώς οι γονείς της με καταγωγή από το Άργος και τη Χαλκίδα, εργάζονταν 13 χρόνια ως ψυχίατροι στο Παρίσι.
  • Έδωσε πανελλήνιες και πέρασε Νομική, ωστόσο αποφάσισε να εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο, καθώς εκείνη την περίοδο ανακάλυψε την κλίση της στις τέχνες. 

 

 

  • Το 2018 αποφοίτησε από τη Δραματική  Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Την ίδια χρονιά πραγματοποίησε και την παρθενική της εμφάνιση στο θέατρο, πρωταγωνιστώντας στην παράσταση «Κωμωδία των Παρεξηγήσεων». 
  • Το 2021 την απολαύσαμε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στον «Ορέστη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.
  • Το ντεμπούτο της στη μικρή οθόνη το έκανε μέσα από τη σειρά του Star «IQ 160», στην οποία υποδύθηκε την ανθυπαστυνόμο Δάφνη Φιλιππίδου.

Η Ελίζα Σκολίδη στην παρουσίαση της σειράς του Star, «IQ 160» /Φωτογραφία NDP Photo Agency - Ανδρέας Νικολαρέας

Η Ελίζα Σκολίδη στην παρουσίαση της σειράς του Star, «IQ 160» /Φωτογραφία NDP Photo Agency - Ανδρέας Νικολαρέας
  • Έχει γράψει το σενάριο και σκηνοθετήσει ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Kaigomaste», για την οποία αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανη. Ήταν ένα από τα μεγάλα της όνειρα, που έγιναν πραγματικότητα.  

 

Το πρόβλημα υγείας και οι επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς

Στην Ελίζα Σκολίδη αρέσει η αισιόδοξη πλευρά της ζωής, ενώ σιχαίνεται την γκρίνια και τη μιζέρια στους ανθρώπους. Η ίδια αντιμετώπισε με περίσσεια γενναιότητα το εκ γενετής πρόβλημα που είχε στην καρδιά της, καταφέρνοντας στο τέλος να βγει νικήτρια. 

«Το πρόβλημα με την καρδιά το είχα από την κοιλιά της μάνας μου, λέγεται τετραλογία Fallot. Σε διάρκεια 20 χρόνων έκανα κάμποσες επεμβάσεις ανοικτής καρδιάς. Το πρόβλημα έχει πια παρέλθει και γυμνάζομαι πολύ, έχω μεγάλη αντοχή, κάτι που αφήνει και τους ίδιους τους γιατρούς μου άφωνους. Η εξέλιξη αυτή δεν εξηγείται απολύτως ιατρικά, και έτσι εγώ την ερμηνεύω ως το αποτέλεσμα μιας τεράστιας ανάγκης να μην ξεχωρίσω, ήθελα να είμαι σαν όλα τα παιδιά που έτρεχαν και έπαιζαν χαρούμενα», είχε εξομολογηθεί σε πρόσφατη συνέντευξή της στο ow.gr. 

 

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top