«Ξεμείναμε» από πλοηγούς στη χώρα του τουρισμού

Οι τουρίστες ταλαιπωρούνται πάνω στα κρουαζιερόπλοια μέσα στη ζέστη δυο και τρεις ώρες

Στην Ελλάδα του 2017, που βασίζουμε σχεδόν τα πάντα στον τουρισμό, έχουμε ξεμείνει από πλοηγούς, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να ταλαιπωρούνται πάνω στα κρουαζιερόπλοια μέσα στη ζέστη δυο και τρεις ώρες, μέχρι να βγουν επιτέλους στον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη.

«Δεν υπάρχει κόσμος είναι γνωστό το πρόβλημα εδώ και τρία χρόνια. Τι να κάνουμε εμείς έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία με τα κρουαζιερόπλοια, αλλά αν δεν πάρουν κόσμο, αν δεν φτιάξουν τα μηχανήματα, αν δεν εκσυγχρονιστούμε, αυτά θα παρουσιάζονται» εξηγεί ο πλοηγός, Γιώργος Τσέντας.

Τελευταίο κρούσμα, το περασμένο Σάββατο, περίπου 3.000 τουρίστες παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο πλοίο για δυο και τρεις ώρες, μέχρι να βρεθεί πλοηγός και να βγουν στον Πειραιά.

«Δεν φταίμε μόνο εμείς λένε οι πλοηγοί». Πολλές φορές και οι προτεραιότητες που δίνονται στα πλοία, δημιουργούν πρόβλημα αλλά η ανάγκη προσωπικού είναι άμεση. Τουλάχιστον οι μισοί από τους 40 έφυγαν τα τελευταία χρόνια και τώρα γίνεται προσπάθεια να προσληφθούν τέσσερις για να λυθεί κάπως το πρόβλημα.

Ο δήμαρχος φέρνει το θέμα στο συμβούλιο του ΟΛΠ και ζητά λύση καθώς τα διαβήματα είναι ήδη πολλά...

«Είναι τουλάχιστον αστείο αυτό που συμβαίνει. Δημιουργεί προβλήματα στην πόλη ολόκληρη που περιμένει τους επιβάτες  να ανασάνει οικονομικά» δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης.

Λιγοστές και απαρχαιωμένες πλοηγίδες, μειωμένο προσωπικό, ακόμα και έρανος μεταξύ των χρηστών για να συγκεντρωθούν χρήματα για τα καύσιμα. Ο υπουργός Ναυτιλίας ξεκίνησε τη διαδικασία για την πρόσληψη προσωπικού αλλά όλοι του ζητούν να βιαστεί. Ο τουρισμός συντηρεί δεκάδες επαγγέλματα κυρίως το καλοκαίρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top