Ο ΤΡΟΜΟ-φάκελος στον Παπαδήμο ήταν πολύ εύκολο να εντοπιστεί με μακροσκοπικό έλεγχο

Δείτε στο video πώς είναι η συνδεσμολογία ενός τρομοκρατικού εκρηκτικού φακέλου

Την συνδεσμολογία της εμπρηστική συσκευής η οποία προκάλεσε ανάφλεξη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο Λουκάς Παπαδήμος, εξήγησε στο κεντρικό δελτίο του Star, ο Θ. Λιόλιος, καθηγητής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και διευθυντής Κέντρου Ελέγχου όπλων.

Όπως θα δείτε και στο video, η συνδεσμολογία ενός τρομοκρατικού εκρηκτικού φακέλου, έχει ως εξής:

Κάθε τέτοιος φάκελος, απαιτείται να έχει μια επίπεδη σκληρή επιφάνεια πάνω στην οποία θα υπάρχει ως επίστρωμα η εκρηκτική ύλη ή το πυροτεχνικό υλικό, κατά συνέπεια η μακροσκοπική εξέταση ξεκινά από αυτό.

Δεύτερον το σημαντικό στοιχείο που μπορεί να εντοπίσει κανείς σε ακτίνες Χ, είναι ο μηχανισμός πυροδότησης. Αν είναι ηλεκτρικός (αν πρόκειται για πλαστικό ηλεκτρικό) είναι πολύ εύκολο να εντοπιστεί γιατί έχει σύρματα, μπαταρίες κ.τ.λ. Άρα αν δεν εντοπίστηκε από τα μηχανήματα ακτίνων Χ, ίσως να μην είχε ηλεκτρική πυροδότηση.

Άρα μάλλον πρόκειται για έναν πολύ πρόχειρο και απλοϊκό τρόπο ανάφλεξης, ενδεχομένως και ένα σπίρτο το οποίο άναψε κατά την τριβή, όταν προσπάθησε να ανοίξει τον φάκελο ο Λουκάς Παπαδήμος, προκαλώντας ανάφλεξη του πυροτεχνικού υλικού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top