ΕΠΙΔΗΜΙΑ οι ληστείες μηχανημάτων από νοσοκομεία! Μετά τον Άγιο Σάββα σειρά είχαν Βόλος και Λαμία

Βλέπουν οργανωμένη σπείρα πίσω από τις ληστείες

Μετά τον Άγιο Σάββα, μια πανομοιότυπη ληστεία, με λεία ιατρικό εξοπλισμό, αξίας 30.000 ευρώ έγινε την Κυριακή στο νοσοκομείο του Βόλου, αλλά και το νοσοκομείο της Λαμίας.

Όσον αφορά στο νοσοκομείο του Βόλου, οι δράστες διέρρηξαν το γαστρεντερολογικό ιατρείο που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου και πήραν τα μηχανήματα, ενώ η λεία τους θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν δεν έμπαινε εκείνη τη στιγμή μέσα στο ιατρείο ένας εργαζόμενος του Ακτινολογικού, αναγκάζοντάς τους να σπάσουν το τζάμι του παραθύρου και να εξαφανιστούν.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο Διοικητής του νοσοκομείου και η ασφάλεια που ξεκίνησε αμέσως έρευνες.

Σαν να μην έφτανε αυτό, κατά τη διάρκεια της νύχτας «ποντικοί» εισέβαλαν και στο Νοσοκομείο Λαμίας, από το οποίο έκλεψαν μηχανήματα από το βρογχοσκοπικό και το γαστρεντερολογικό – ενδοσκοπικό εργαστήριο.

Τα εργαστήρια αυτά βρίσκονται στον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου και φυσικά ήταν κλειδωμένα, παρ’ όλ’ αυτά κανείς δεν πήρε χαμπάρι του διαρρήκτες που κατάφεραν να πάρουν τα μηχανήματα κάτω από τη μύτη εργαζομένων, ασθενών και συνοδών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν κλέψει τέσσερα διαγνωστικά μηχανήματα, δύο βρογχοσκόπια και δύο κολονοσκόπια, αξίας περίπου 100.000 ευρώ.

Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για οργανωμένη σπείρα που κλέβει μηχανήματα από τα νοσοκομεία και τα πουλά σε γειτονικές χώρες, (Αλβανία, Βουλγαρία).

Το σίγουρο είναι ότι οι δράστες έχουν ενημέρωση από άτομο που εργαζόταν για λογαριασμό κάποιας προμηθεύτριας εταιρείας στα νοσοκομεία, αφού φαίνεται ότι είναι πλήρως κατατοπισμένοι για τους χώρους και τα διαγνωστικά μηχανήματα που κλέβουν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top