Ο «ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ» ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ σε Καστελόριζο, Ρω και Στρογγύλη

Σχεδόν όλο το πολεμικό ναυτικό βγαίνει την Δευτέρα στο Αιγαίο

Για δεύτερο γύρο προκλητικότητας στο Αιγαίο ετοιμάζονται αύριο Δευτέρα οι Τούρκοι, στο πλαίσιο της αεροναυτικής άσκησης "Θαλασσόλυκος".

Σύμφωνα με πληροφορίες, 14 φρεγάτες, 6 κορβέτες, 17 ταχύπλοα περιπολικά σκάφη, 6 ναρκοθηρευτικά, 13 πλοία Γενικής Υποστήριξης, 4 περιπολικά, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235, 19 ελικόπτερα του Ναυτικού και άλλες δυνάμεις θα... επιχειρήσουν να "στραγγαλίσουν" το Καστελόριζο, την Ρω και τη Στρογγύλη,  που... συνιστούν το "κλειδί" της ελληνικής ΑΟΖ. Με αυτό τον τρόπο η Τουρκία θα προσπαθήσει - για μία ακόμη φορά - να στείλει μήνυμα αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο!

Την καλύτερη απάντηση απέναντι στην προκλητικότητα των... γειτόνων μας έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νίκος Τσούνης, μιλώντας στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων "Με Αρετή και Τόλμη". «Έχουμε τη βούληση, έχουμε τα μέσα, έχουμε τη γνώση, έχουμε την ετοιμότητα και αν απαιτηθεί θα κάνουμε αυτό, για το οποίο εκπαιδευόμαστε μια ζωή, θα νικήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Στη σκιά... της έντασης, ωστόσο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από πρόσκληση του Ταγίπ Ερντογάν, θα παραβρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής για τον εορτασμό των 25 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου. 

Προκαλούν και με οθωμανικά εμβατήρια οι Τούρκοι! 

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, σε έναν αδιανόητο πόλεμο νεύρων εναντίον των κατοίκων του Αγαθονησίου επιδόθηκαν τα δύο τουρκικά πολεμικά πλοία που το μεσημέρι της  περασμένης Δευτέρας έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές του ακριτικού νησιού. 

Όπως ανακάλυψε στην εφημερίδα Real News, ο δήμαρχος του νησιού κ.Βαγγέλης Κόττορος, οι δυο πυραυλάκατοι του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας βρέθηκαν μέχρι και...  300 μέτρα μακριά από την ανατολική και τη βόρεια ακτή του Αγαθονησίου. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων, οι τουρκικές πυραυλάκατοι άρχισαν να παίζουν από τα μεγάφωνα τους πατριωτικά εμβατήρια!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top