«ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΕΥΡΩΝ» στο Αγαθονήσι: Προκαλούν με οθωμανικά εμβατήρια οι Τούρκοι

"Πλησίασαν 300 μέτρα από την ακτή τα τουρκικά πολεμικά πλοία", δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού Βαγγέλης Κόττορος

«ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΕΥΡΩΝ» στο Αγαθονήσι: Προκαλούν με οθωμανικά εμβατήρια οι Τούρκοι

Σε έναν αδιανόητο πόλεμο νεύρων εναντίον των κατοίκων του Αγαθονησίου επιδόθηκαν τα δύο τουρκικά πολεμικά πλοία που το μεσημέρι της  περασμένης Δευτέρας έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές του ακριτικού νησιού.

Όπως ανακάλυψε στην εφημερίδα Real News, ο δήμαρχος του νησιού κ.Βαγγέλης Κόττορος, οι δυο πυραυλάκατοι του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας βρέθηκαν μέχρι και...  300 μέτρα μακριά από την ανατολική και τη βόρεια ακτή του Αγαθονησίου. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων, οι τουρκικές πυραυλάκατοι άρχισαν να παίζουν από τα μεγάφωνα τους πατριωτικά εμβατήρια!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όλη η προκλητική κίνηση διήρκησε 22 λεπτά και στη συνέχεια τα τουρκικά πλοία διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, το ένα προς τη Δύση και το άλλο προς τον Νότο.

Καθ’ όλη την διάρκεια της παραβίασης, τις τουρκικές πυραυλάκατους παρακολουθούσαν το παράκτιο περιπολικό του πολεμικού ναυτικού, ενώ στην περιοχή έπλευσαν αμέσως δύο ελληνικά πολεμικά σκάφη, μια κανονιοφόρος και μια πυραυλάκατος. Πηγές από το ελληνικό υπουργείο εθνικής Άμυνας χαρακτήρισαν την προσέγγιση του Αγαθονησίου "ιδιαίτερα επικίνδυνη", παρά το γεγονός ότι οι ένοπλες δυνάμεις ήταν σε επαγρύπνηση.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η νέα μέθοδος πρόκλησης που φαίνεται να υιοθετούν οι γείτονες μέσω της μετάδοσης  τουρκικών εμβατηρίων. Η ίδια πρακτική είχε υιοθετηθεί πρόσφατα και στην Κύπρο, όταν το σεισμογραφικό πλοίο «Μπαρμπαρός» παραβίασε την κυπριακή ΑΟΖ. Όταν οι λιμενικές αρχές της Κύπρου ενημέρωσαν μέσω ασυρμάτου το τουρκικό πλοίο ότι βρίσκεται σε κυπριακά ύδατα το πλήρωμα του «Μπαρμπαρός» απάντησε, μεταδίδοντας έναν οθωμανικό στρατιωτικό ύμνο!   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top