ΚΡΕΣΕΝΤΟ τουρκικής ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ! Πυραυλάκατοι στο Αγαθονήσι και τουλάχιστον 40 παραβιάσεις από αέρος

Προκαλούν πάλι οι Τούρκοι-Πρώτη ανάρτηση: 15-05-2017 18:04

Τουρκικές πυραυλάκατοι στα χωρικά ύδατα του Αγαθονησίου!

Στην παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων προχώρησαν το μεσημέρι δύο πυραυλάκατοι του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στις ανατολικές και βόρειες ακτές του Αγαθονησίου. Οι πυραυλάκατοι συμμετέχουν στην τουρκική άσκηση με την επωνυμία «Θαλασσόλυκος» (DENIZ KURDU), ενώ παρέμειναν στην περιοχή επί περίπου είκοσι λεπτά.

Από ελληνικής πλευράς, στη συγκεκριμένη περιοχή περιπολούσε παράκτιο περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο και παρακολουθούσε συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.

Παράλληλα μία πυραυλάκατος και μία κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, που ευρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, έπλευσαν άμεσα στην περιοχή του Αγαθονησίου.

Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.

Τα τουρκικά σκάφη απομακρύνθηκαν δυτικά και νότια.

Σε 40 παραβιάσεις από αέρος προχώρησαν οι Τούρκοι

Στο μεταξύ σε τουλάχιστον 40 παραβιάσεις προχώρησαν από αέρος οι Τούρκοι στα πλαίσια της τουρκικής άσκησης «Θαλασσόλυκος». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top